Ministerul Educaţiei a anunţat câţi elevi cu medii sub 5.00 iau burse de merit

1,84% din totalul burselor de merit ajung la elevi cu medii sub 5.00, iar 8,74% revin elevilor care se încadrează în tranşa de medii 5.00 - 7.99, a anunţat miercuri Ministerul Educaţiei.

1521 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei a anunţat câţi elevi cu medii sub 5.00 iau burse de merit

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Potrivit unui comunicat al Ministerului, cele mai recente date transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti arată că peste 461.700 de elevi beneficiază în luna octombrie 2023 de burse de merit.

În funcţie de criteriile de acordare (media anuală/media de admitere), datele centralizate au evidenţiat faptul că 82,78% din totalul burselor de merit sunt acordate elevilor care se încadrează în tranşa de medii 8.00 - 10.00.

De menţionat este şi faptul că 52,55% din totalul burselor de merit sunt acordate pentru rezultate obţinute pe tranşa de medii 9.50 - 10.00.

„8,74% din totalul burselor de merit revin elevilor care se încadrează în tranşa de medii 5.00 - 7.99 şi 1,84% din totalul burselor de merit este generat de mediile sub 5.00. Raportat la numărul total de burse şcolare (peste 1.289.000), bursele acordate pentru medii situate pe această tranşă reprezintă 0,66%. 6,64% dintre bursele de merit sunt acordate pentru premii la etape judeţene sau naţionale ale olimpiadelor/competiţiilor şcolare şi extraşcolare”, se arată în comunicat.

Ministerul precizează că în anul şcolar 2022 - 2023 au fost acordate peste 260.500 de burse de merit şi peste 92.000 de burse de studiu, element ce relevă o majorare a numărului de beneficiari în acest an şcolar.

„Reiterăm că obiectivele burselor de merit care se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor anuale/a mediilor de admitere, vizează stimularea învăţării individuale, încurajarea unei competiţii constructive în fiecare clasă de gimnaziu şi liceu din România, reducerea disparităţilor sociale, precum şi îmbunătăţirea mediei naţionale a rezultatelor obţinute de elevi, luând în calcul contextele de învăţare diferite, atât la examenele naţionale, cât şi la testările internaţionale”, transmite Ministerul Educaţiei, care anunţă că analizează propunerile de îmbunătăţire a Metodologiei de acordare a burselor şcolare, cu respectarea interesului superior al copilului şi a principiului echităţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici