Ministerul Educaţiei a descins la şcoala din Bucureşti unde un elev ar fi fost violat

Un reprezentant al Ministerului Educaţiei a mers la şcoala din Bucureşti unde un elev din clasele primare ar fi fost violat de două ori, în toaletă.

262 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei a descins la şcoala din Bucureşti unde un elev ar fi fost violat

Ministerul Educaţiei a descins la şcoala din Bucureşti unde un elev ar fi fost violat

„Urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public privind suspiciunea producerii unor fapte reprobabile în incinta unei unităţi de învăţământ din Municipiul Bucureşti, un reprezentant al Ministerului Educaţiei s-a deplasat în cursul dimineţii de astăzi, 4 martie, în şcoala în cauză, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Cazul este preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În acelaşi timp, în limitele sale de atribuţii, o echipă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti verifică atât modul în care conducerea unităţii de învăţământ a gestionat acest caz, cât şi măsurile dispuse de aceasta, conform competenţelor ce îi revin, în vederea soluţionării aspectelor semnalate”, a informat Ministerul Educaţiei.

„Violenţa, agresiunile şi comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu şcolar sănătos şi sigur. Am solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să transmită Ministerului Educaţiei concluziile cercetării. În aceeaşi măsură, reiterez obligaţia şcolilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violenţă, care stabileşte foarte clar paşii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinţi”, a declarat Ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Mai mulţi părinţi s-au adunat în faţa unei şcoli din Capitală, după ce în spaţiul public au apărut informaţii că un elev din clasele primare a fost violat de două ori în toaletă, de către colegi mai mari. Băieţelul violat are acum 10 ani, iar la prima agresiune ar fi avut doar 8 ani. Ministerul Educaţiei nu ar fi fost sesizat în niciunul din cele două situaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
şcoală,
viol,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici