Ministerul Educaţiei anunţă activităţi de informare a elevilor privind posibilele pericole pe drumul spre şcoală

Ministerul Educaţiei anunţă că demarează activităţi de informare a elevilor privind pericolele ce pot să apară în drumul lor către şcoală sau către casă şi îi asigură pe copii că sunt efectuate proceduri ca aceştia aibă reduceri la transportul în comun tot anul.

587 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei anunţă activităţi de informare a elevilor privind posibilele pericole pe drumul spre şcoală

Ministerul Educaţiei anunţă activităţi de informare a elevilor privind posibilele pericole pe drumul spre şcoală

„În contextul pregătirii anului şcolar 2019 - 2020, Ministerul Educaţiei Naţionale demarează o serie de acţiuni de conştientizare menite să crească siguranţa elevilor atât în perimetrul unităţilor de învăţământ, cât şi în exteriorul acestora. Astfel, odată cu începerea cursurilor şcolare, vor fi organizate activităţi şi ateliere de informare privind potenţialele pericole ce pot apărea pe traseul domiciliu - şcoală”, informează Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Aceste sesiuni de informare implică întâlniri cu poliţişti, jandarmi, reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit Ministerului, în parteneriat cu Poliţia Română, elevii vor fi informaţi şi cu privire la traficul de persoane.

„Totodată, se are în vedere derularea unor activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, cu scopul de îmbunătăţire a cunoştinţelor şi competenţelor relevante ale profesorilor, care să le permită acestora să identifice potenţialele victime ale traficului de persoane din rândul tinerilor şi să le acorde asistenţă”, mai arată comunicatul.

Ministerul Educaţiei Naţionale asigură elevii că depune toate diligenţele ca aceştia să poată beneficia de tarife reduse la transportul local în comun pe tot parcursul anului, drepturi prevăzute şi de Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011.

Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei, după ce aceasta a afirmat că ea a învăţat de acasă să nu se urce într-o maşină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici