Ministerul Educaţiei: Perioada de depunere a dosarelor pentru acordarea burselor, prelungită

Perioada de depunere a dosarelor pentru acordarea burselor a fost prelungită cu două săptămâni, a anunţat luni Ministerul Educaţiei.

1553 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: Perioada de depunere a dosarelor pentru acordarea burselor, prelungită

Ministerul Educaţiei a emis un ordin pentru modificarea şi completarea celui prin care s-au aprobat criteriile de acordare a burselor.

Astfel, potrivit unui comunicat al ministerului, perioada de depunere a cererilor de bursă a fost extinsă cu 2 săptămâni, până în 14 februarie.

De asemenea, toţi elevii care au beneficiat de burse sociale în semestrul I vor primi în continuare acest tip de burse, într-un cuantum dublat, de la 100 de lei/lună la 200 de lei/lună.

„Acestora li se adaugă acei elevi care au depus solicitări prin care au demonstrat că se încadrează în criterii prin raportare la venitul minim net pe economie actualizat pentru anul 2022 (1.524 lei) faţă de valoarea valabilă pentru anul 2021 (1.386 lei)”, a transmis ministerul.

Totodată, a fost simplificată lista documentelor doveditoare şi s-a clarificat că în situaţia în care acestea au fost depuse în primul semestru pentru obţinerea bursei sociale, acestea îşi păstrează valabilitatea pentru întreaga durată a anului şcolar.

Ministerul Educaţiei anunţă că beneficiază de bursă socială elevii orfani, elevii aflaţi în întreţinerea unui singur părinte şi elevii abandonaţi de părinţi, pentru care acordarea bursei nu este condiţionată de limite de venit. Elevii din mediul rurl, şcolarizaţi într-o altă localitate decât cea de domiciliu, beneficiază, de asemenea, de bursă socială. În acelaşi timp, pentru aceşti elevi, acordarea bursei nu este condiţionată de limite de venit.

„Precizăm faptul că, fără excepţie şi fără întrerupere, începând cu anul 2011, bursele au fost acordate în fiecare an pe baza mediei generale din anul şcolar precedent, cu excepţia elevilor din clasa a V-a şi din clasa a IX-a. Prin ordinul de ministru de reglementare a criteriilor pentru burse a fost instituită, în premieră, posibilitatea de acordare a burselor în primul semestru pentru elevii din clasa a IX-a. Pentru aplicarea unitară la nivelul tuturor şcolilor şi liceelor de stat din România şi pentru a se asigura plata cuantumului minim garantat prin Hotărârea de Guverm 1.094/2021, Ministerul Educaţiei va propune la proxima rectificare bugetară să-şi asume responsabilitatea de plată a tuturor burselor destinate elevilor, de la bugetul de stat, prin bugetul propriu al ministerului”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici