Ministerul Muncii vrea prelungirea perioadei de plată a asigurărilor de către cei care n-au cotizat la sistemul de pensii

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a propus prelungirea cu încă 6 luni, până la 31 decembrie 2017, a perioadei în care persoanele care nu au acumulat suficienţi ani de vechime pentru a primi pensie pot plăti asigurările sociale pentru anii în care nu au cotizat.

1042 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii vrea prelungirea perioadei de plată a asigurărilor de către cei care n-au cotizat la sistemul de pensii

Ministerul Muncii vrea prelungirea perioadei de plată a asigurărilor de către cei care n-au cotizat (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a propus prelungirea cu încă 6 luni, până la 31 decembrie 2017, a perioadei de aplicare a Legii nr. 186/2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii, printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă supus, începând de astăzi (luni-n.r.) dezbaterii publice. Măsura a fost luată în urma numeroaselor solicitări venite din partea unor cetăţeni români din ţară şi străinătate care vor să încheie asigurări la sistemul public de pensii, având în vedere că perioada stabilită iniţial expiră luna aceasta, pe 27 aprilie", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii, remis luni MEDIAFAX.

Până pe 10 martie, au fost încheiate peste 11.100 contracte de asigurare socială, pentru care s-au achitat contribuţii de asigurări sociale în valoare totală de aproape 60 milioane de lei, aşa cum reiese din evidenţele Casei Naţionale de Pensii Publice, transmite Ministerul Muncii.

"Orice persoană, indiferent de cetăţenie, cu domiciliul sau reşedinţa în România, poate cumpăra vechime dacă îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: nu are calitatea de pensionar la data încheierii contractului de asigurare socială; nu a avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau în alte sisteme neintegrate acestuia, în perioada pentru care se solicită asigurarea, respectiv nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii; nu a avut obligaţia asigurării în sistemul public de pensii în perioada pentru care se solicită o astfel de asigurareţ”, potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici