Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect prin care vaccinurile sunt scutite de taxa clawback

Ministerul Sănătăţii (MS) a pus în dezbatere publică un proiect de ordin prin care face publică lista vaccinurilor pe care intenţionează să le scuteasca de taxa clawback. E vorba de vaccinurile achiziţionate în programele naţionale de sănătate, potrivit proiectului de ordin.

285 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect prin care vaccinurile sunt scutite de taxa clawback

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect prin care vaccinurile sunt scutite de taxa clawback

Potrivit primului articol al proiectului de ordin, publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, ”se aprobă lista vaccinurilor achiziţionate în cadrul programelor naţionale de sănătate pentru care deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor, care sunt persoane juridice române, precum şi deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor, care nu sunt persoane juririce române, prin reprezentanţii legali ai acestora, nu datorează contribuţia trimestrială pentru valoarea consumului centralizat de vaccinuri”, cunoscută şi ca taxa clawback.

Ministerul face publică şi lista vaccinurilor scutite de la plata taxei clawback: Adacel, Prevenar 13, Tetavax, Bcg Vaccine, Influvac, Vaxigrip, Engerix B, Euvax B Pediatric, Avaxim 80 U Pediatric Vaccin Hepatitic A, Havrix Junior 720 Vaccin Hepatitic A Inactivat, Adsorbit, M-M-Rvaxpro, Tetraxim, Hexacima, Infanrix Hexa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici