Ministerul Sănătăţii anunţă că Mircea Beuran a fost demis. Medicii, asistentele şi Spitalul Floreasca au primit amenzi de 30.000 lei

Ministerul Sănătăţii anunţă că Mircea Beuran a fost demis de la şefia Secţiei de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce cercetarea efectuată de conducerea unităţii arată femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele şi spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

6403 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii anunţă că Mircea Beuran a fost demis. Medicii, asistentele şi Spitalul Floreasca au primit amenzi de 30.000 lei

Cazul pacientei care a ars pe masa de operaţii: Medicul Mircea Beuran va fi demis

UPDATE ora 14.00 Reacţia medicilor de la Spitalul Floreasca după demiterea lui Mircea Beuran: „Pentru a ne proteja reciproc”

Mai mulţi medici din Spitalul Floreasca protestează faţă de demiterea de la şefia Secţiei de Chirurgie a medicului Mircea Beuran şi anunţă că, „pentru a se proteja reciproc”, vor întrerupe activitatea şi vor asigura asistenţa medicală numai pentru urgenţe.

Citeşte continuarea...

Ministerul Sănătăţii anunţă că Mircea Beuran a fost demis. Medicii, asistentele şi Spitalul Floreasca au primit amenzi de 30.000 lei

Ministerul Sănătăţii a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, după ce o pacientă în vârstă de 66 de ani a ars pe masa de operaţii de la Floreasca, iar ulterior a murit.
 
„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB sunt că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că domnul prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.
 
Reprezentanţii instituţiei vor prezenta, marţi, concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecţiei Sanitare de Stat şi al Corpului de Control şi „salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a şefului de secţie, care nu a respectat obligaţiile contractuale”.
 
De asemenea, Inspecţia Sanitară a sancţionat cu amenzi unitatea spitalicească, pentru neregulile găsite, cât şi întreaga echipă de medici care au participat la intervenţia chirurgicală - de la asistent, până la conducătorul echipei.
 
Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei.

Ştirea iniţială:

Surse medicale au precizat, pentru MEDIAFAX, că medicul Mircea Beuran va fi demis , după ce pacienta de 66 de ani care a ars pe masa de operaţii a murit.

Acesta va fi demis din funcţia de şef al Secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului Floreasca.

Între timp, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a suspendat procesul de acreditare al Spitalului Floreasca, pentru că incidentul nu a fost raportat de conducerea unităţii medicale.

Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă în acest ca

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici