Ministerul Sănătăţii închide încă o secţie de la Spitalul de Arşi: Secţia de terapie intensivă. Pacienţii vor fi mutaţi la alte spitale

Inspecţia Sanitară a Ministerului Sănătăţii a decis joi să închidă şi secţia ATI din cadrul Spitalului de Arşi, după ce în cursul dimineţii a hotărât blocarea oricărei activităţi la Unitatea de transfuzii sanguine. Deciziile vin ca răspuns la cele două decese înregistrate în spital: după apariţia în presă a unor înregistrări şocante privindu-l pe un pacient cu larve pe o plagă, dar şi după decesul unei paciente căreia i-au fost greşite transfuziile de sânge.

1949 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii închide încă o secţie de la Spitalul de Arşi: Secţia de terapie intensivă. Pacienţii vor fi mutaţi la alte spitale

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a mai închis o secţie de la Spitalul de Arşi: secţia de terapie intensivă şi mutarea pacienţilor(Imagine Shutterstock)

Sursa citată anunţă că măsura se va pune în aplicare imediat după transferarea celor doi pacienţi aflaţi pe secţie.

"După transferarea acestora, activitatea secţiei se suspendă complet până la remedierea deficienţelor. Între timp, spitalul nu poate primi noi cazuri care ar necesita activitatea secţiei ATI. Măsuri pe care trebuie să le ia spitalul: igienizare totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare", precizează reprezentanţii ministerului.

Totodată, în cadrul controlului de joi, inspectorii au dispus amenzi contravenţionale în valoare de 6.000 de lei.

Poliţiştii, procurorii şi Ministerul Sănătăţii au efectuat verificări după apariţia unei înregistrări cu un bolnav pe care se aflau larve şi după decesul unei femei care iniţial ar fi fost supusă unei transfuzii greşite de sânge la Spitalul de Arşi.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici