Ministerul Sănătăţii introduce din 1 iulie un program de igienă orală pentru elevi

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că din 1 iulie va fi introdus un nou program care vizează asigurarea sănătăţii orale a copiilor şi în care vor fi incluşi elevii începând din clasa întâi.

91 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii introduce din 1 iulie un program de igienă orală pentru elevi

Ministerul Sănătăţii introduce din 1 iulie un program de igienă orală pentru elevi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de Hotărâre privind programele naţionale de sănătate pentru anul 2010, care cuprinde şi programul privind asigurarea sănătăţii orale a copiilor.

În cadrul acestui program, medicii dentişti îi vor consulta pe elevi, iar acolo unde este nevoie vor face intervenţiile şi tratamentele necesare. De asemenea, elevii vor participa la cursuri de igienă orală ce vor fi susţinute de personal medical de specialitate, a spus Cseke.

Totodată, Hotărârea de Guvern introduce alte noi subprograme în structura programelor de sănătate de evaluare, profilactice şi cu scop curativ finanţate din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Astfel, în acest an va fi derulat programul "Şcoala mamei", prin care femeile vor fi informate cu privire la igiena sarcinii şi alimentaţia naturală exclusivă a copiilor până la vârsta de şase luni, a mai spus Cseke.

Totodată, un alt subprogram ce va fi introdus din 1 iulie vizează tratamentul invaziv în cazul infarctului miocardic acut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici