Ministerul Sănătăţii opreşte exportul paralel pentru 9 antibiotice şi antitermice în următoarele trei luni

2023 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii opreşte exportul paralel pentru 9 antibiotice şi antitermice în următoarele trei luni

Ministerul Sănătăţii a suspendat timp de trei luni distribuţia în afara ţării pentru nouă medicamente din categoria antibioticelor şi antitermicelor cu administrare orală, în contextul deficitului de pe piaţă la aceste medicamente. Comisia Europeană a avizat favorabil solicitarea României privind suspendarea exportului la cele nouă produse.

Măsura este una cu caracter temporar, se va aplica pe o perioadă de trei luni, în contextul situaţiei epidemiologice actuale şi este menită să asigure continuitatea disponibilităţii acestor medicamente pentru pacienţii români, informează Ministerul Sănătăţii.

Măsura nu afectează exportul medicamentelor fabricate de către producătorii români, ci se referă doar la oprirea distribuţiei intracomunitare a medicamentelor alocate pieţei din România.

Printre medicamente se numără mai multe antibiotice, dar şi produse pe bază de ibuprofen şi paracetamol.

“În luna ianuarie 2023, autorităţile române au notificat Comisiei Europene proiectul de "Ordin privind aprobarea Listei medicamentelor antibiotice şi antitermice cu administrare orală a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar pe o perioadă de 3 luni" şi au solicitat adoptarea în procedura de urgenţă prevăzută la articolul 6 alineatul (7) din Directiva (UE) 2015/1535. După examinarea proiectului de ordin, Comisia consideră că solicitarea adoptării în procedură de urgenţă este justificată.”


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici