Ministerul Sănătăţii: Peste 870 de controale efectuate de la începutul anului, de două ori mai multe faţă de 2015

Ministerul Sănătăţii a efectuat de la începutul anului peste 870 de controale, de două ori mai multe faţă de aceiaşi perioadă a anului precedent, şi a dat 571 de amenzi, anunţă ministerul, marţi, printr-un comunicat de presă.

252 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Peste 870 de controale efectuate de la începutul anului, de două ori mai multe faţă de 2015

Ministerul Sănătăţii: Peste 870 de controale efectuate de la începutul anului, de două ori mai multe faţă de 2015 (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, "în primele 4 luni ale acestui an, Ministerul Sănătăţii (MS) a dublat numărul de controale efectuate de către inspectorii sanitari în spitale faţă de aceeaşi perioadă a anilor 2014 şi 2015".

Astfel, dacă în primele luni ale anului 2014, "inspectorii sanitari au realizat un număr de 356 controale, în 2015 numărul acestora a fost de 407, iar în anul 2016 numărul controalelor executate s-a dublat la 870. Şi durata acţiunilor de control a crescut semnificativ, în 2016 realizându-se verificări şi reverificări care s-au desfăşurat pe durata a trei luni (ianuarie-martie)", se mai spune în comunicat.

Verificările au vizat atât spitalele publice, cât şi cele private indiferent dacă acestea se află în administrarea MS sau a autorităţilor locale. Controalele se efectuează în toate compartimentele şi secţiile din spitale.

"Mai mult, în anul 2016, inspectorii sanitari au administrat de peste 6 ori mai multe amenzi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv dacă în 2015 au fost date 83 de amenzi, în 2016 numărul acestora a crescut la 571. Şi cuantumul amenzilor a crescut de aprox. 5 ori, de la 104 605 lei (2015) la 501500 lei (2016)", mai informează ministerul.

Tot în acest an, ministrul Sănătăţii a decis să trimită Corpul de Control în mai multe misiuni de verificare faţă de aceeaşi perioadă a anilor 2014 şi 2015.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, "inspectorii sanitari vor continua efectuarea acţiunilor de control şi recontrol la fiecare termen impus, pentru a verifica ducerea la îndeplinire şi modalitatea de respectare a măsurilor dispuse, iar până la sfârşitul anului 2016 toate direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor transmite Inspecţiei Sanitare de Stat rapoarte lunare privind rezultatele acţiunilor de recontrol, în vederea monitorizării acestora".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici