Ministerul Sănătăţii spune că sunt întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale la „Mina Minovici”

Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a găsit la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale şi stări tensionate între angajaţi.

183 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii spune că sunt întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale la „Mina Minovici”

Urmare a dispoziţiei ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, în perioada 25-27 iulie 2022 o echipă de control a Ministerului Sănătăţii a efectuat verificări la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, informeză, vineri, Ministerul Sănătăţii.

În urma verificării activităţii INML „Mina Minovici” s-a constat existenţa unor întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale.

Urmare a acţiunii corpului de control, conducerea instituţiei a stabilit un calendar pentru reducerea întârzierilor şi aducerea la zi a tuturor lucrărilor până la sfârşitul anului 2022.

Corpul de control al ministrului Sănătăţii a constat existenţa unei stări tensionate între angajaţii INML „Mina Minovici”.

Conducerea institutului a primit recomandarea de a instaura cât mai curând posibil relaţiile de comunicare fireşti între angajaţii instituţiei, pentru a putea răspunde obligaţiilor legale ce-i revin.

În urma verificării echipei de control s-a constat că sectorul de radiologie medico-legală era nefuncţional, din cauza lipsei de personal.

Ministerul Sănătăţii a cerut reluarea imediată a activităţii sectorului de radiologie şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare desfăşurării activităţii specifice de medicină-legală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici