Ministerul Sănătăţii: Trei copii posibil infectaţi cu stafilococ, internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu. Un singur caz confirmat

La Spitalul Grigore Alexandrescu se mai află în acest moment internaţi trei copii din cei cinci suspecţi de infecţie cu stafilococ, un singur caz, din cele rămase, fiind confirmat cu această bacterie, transmite Ministerul Sănătăţii.

73 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Trei copii posibil infectaţi cu stafilococ, internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu. Un singur caz confirmat

Ministerul Sănătăţii: Trei copii posibil infectaţi cu stafilococ, internaţi. Un singur caz confirmat

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au transmis, joi, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că din informaţiile furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSPMB), la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost internaţi cinci copii născuţi la Maternitatea Giuleşti, sub suspiciunea unor infecţii stafilococice. Doi au fost externaţi, trei se află în continuare sub supraveghere. Un singur caz din cele rămase a fost confirmat până acum cu stafilococ MRSA.

Pentru celelalte două cazuri, probele sunt în lucru.

În acest context, Ministerul Sănătăţii precizează şi că din informaţiile furnizate până în prezent de DSPMB, cinci copii născuţi prin cezariană la maternitate Giuleşti au fost intenaţi la Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie, sub suspiciunea unor posibile infecţii stafilococice (MRSA). „Din informatiile primite pana in prezent de la DSPMB, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu au fost internati 5 copii nascuti prin cezariana la Spitalului Clinic de Obstetrică si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, in perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infectii stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate şi internaţi ulterior în alte unităţi sanitare”, potrivit datelor din comunicat.

Din totalul de cinci copii internaţi, doi au fost externaţi, iar ceilalţi trei se află în continuare internaţi la spitalul Grigore Alexandrescu. Potrivit aceleiaşi surse, momentan doar un caz a fost confimat cu stafilococ MRSA. Pentru cei doi copii rămaşi sub supravecghere, probele sunt în continuarea în lucru. „Din cele cinci cazuri, doi au fost externati, iar din cei trei copii internati in prezent la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu , un caz este confirmat cu stafilococ MRSA iar pentru celelalte doua cazuri probele sunt inca in lucru”, informează reprezentanţii ministerului.

Reprezentanţi ai ministerului au precizat că, până în acest moment, au fost prelevate de către cadrele abilitate ale DSPMB 48 de probe, în contextul efectuării de analize la Maternitatea Giuleşti. „In cadrul verificarii au fost prelevate un numar de 48 de probe de sanitatie, exudate nazale si probe de apa sterile”, spun reprezentanţii ministerului.

Potrivit aceleiaşi surse, în vederea investigării unui posibil focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii născuţi în perioada Paştelui la Giuleşti, au loc verificări ale foilor de observaţie pentru toţi copiii născuţi în acele zile. „Pentru investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii nascuti in perioada 25.03.2019-30.04.2019 in Spitalul Clinic de Obstetrică si Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu” se verifica foile de observatie ale tuturor copiilor nascuti in perioada mentionata”, se arată în comunicat.

Până în data de 15 mai vor avea loc în continuare verificări la maternitatea Giuleşti. Aceste verificări, potrivit datelor din comunicat, urmăresc respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical. „În perioada 08.05-15.05.2019, inspectorii sanitari însoţiţi de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica si Control Boli Transmisibile din cadrul DSPMB efectueaza o actiune de control privind respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curatenia, dezinfecţia şi sterilizarea, precum şi normele tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale”, se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici