Ministrul David cere măsuri pentru prevenirea unor epidemii

Ministrul Internelor Cristian David a cerut, duminică seară, autorităţilor sanitar-veterinare să ia măsuri pentru prevenirea unor epidemii după retragerea apelor din zonele inundate, precum şi pentru decontaminarea apei potabile.

15 afișări
Imaginea articolului Ministrul David cere măsuri pentru prevenirea unor epidemii

Ministrul David cere măsuri pentru prevenirea unor epidemii (Imagine: Mediafax Foto)

La şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă care a avut loc duminică seară, la Rădăuţi, a fost prezentat stadiul distribuirii ajutoarelor, în special în localităţile Straja şi Putna, din judeţul Suceava. Ministrul Internelor a solicitat autorităţilor locale să urgenteze acţiunile de distribuire, astfel încât ajutoarele să ajungă la populaţie în cel mai scurt timp posibil, se arată într-un comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

De asemenea, ministrul Cristian David a cerut autorităţilor locale să acorde o atenţie sporită în privinţa spaţiile de cazare temporară puse la dispoziţia persoanelor afectate de inundaţii.

Ca urmare a solicitărilor primarilor, în prezent forţele de intervenţie ale MIRA - reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, jandarmi şi poliţişti - acţionează pentru evacuarea apei în 16 puncte de lucru.

Cinci porţiuni de drum naţional din judeţul Suceava (4,25 kilometri) sunt afectate de inundaţii, însă localităţile prin care trec acestea nu sunt izolate.

De asemenea, în cadrul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a fost raportată întreruperea totală sau parţială a 10 linii electrice.

Ministrul Cristian David urmează să se deplaseze, în noaptea de duminică spre luni, la Paşcani pentru a verifica modul de acţiune al forţelor de intervenţie.

Autorităţile se tem că o a doua viitură pe râul Siret ar putea lovi municipiul Paşcani în cursul nopţii de duminică, după ce prima viitură a trecut fără a produce pagube, digul ridicat din saci cu nisip făcând faţă apelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici