Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că poliţiştii şi-au făcut legi favorabile: Dacă au trecut 6 luni de la faptă, se clasează

Marcel Vela a declarat că poliţiştii şi sindicatele din MAI şi-ar fi construit legi favorabile astfel încât o faptă administrativă sau disciplinară să fie clasată dacă au trecut 6 luni de la săvârşirea acesteia. Ministrul spune că a fost o prietenie astfel încât să fie tărăgănată cercetarea.

13273 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că poliţiştii şi-au făcut legi favorabile: Dacă au trecut 6 luni de la faptă, se clasează

Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că poliţiştii şi-au făcut legi favorabile: Dacă au trecut 6 luni de la faptă, se clasează

„Am găsit şi aici nişte lacune, în sensul în care am discutat cu cei de la audit, cu cei de la Corpul de Control al ministrului. De-a lungul timpului, poliţiştii şi sindicatele au avut grijă să îşi facă legi favorabile, adică dacă au trecut şase luni de la faptă, ea se clasează. Fac referire la toate faptele pe care poliţiştii le fac din punct de vedere administrativ sau disciplinar. A fost aşa o prietenie în acest minister ca să se tărăgăneze cercetarea şi concluziile Corpului de Control să fie propuse ministrului spre aprobare într-o comisie exact la limita maximă a celor şase luni. Şi dacă au trecut cele şase luni, comisia a constatat şi a propus ministrului clasarea pentru că au ieşit din termen”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Potrivit lui Marcel Vela, „niciunde în societatea noastră, în lumea reală, în alte ţări civilizate”, termenul de prescriere a unei fapte sau a unui act, la primării, la consilii judeţene nu se clasează, nu se prescrie, după şase luni.

„Ilegalităţile sunt cercetate şi sunt dosare penale, este altceva, eu vă spun de nerespectarea conduitei, nerespectarea legilor de organizare a Jandarmeriei, a neimplicării, abateri disciplinare, care evident, dacă erau aprofundate, puteau intra chiar în zona infracţională sau chiar contravenţională”, a mai explicat ministrul.

Acesta a dat drept exemplu cazul unui inspector de la Caraş-Severin, care ar fi participat la activităţi politice.

„Corpul de Control a fost sesizat, a tărăgănat controlul timp de cinci luni şi jumătate, în ultima parte a celei de-a şasea luni au propus ministrului să dea Ordin - doamnei Carmen Dan -, să facă acea comisie de analiză a controlului. Comisia s-a întrunit în data de 9 şi a exprimat termenul în data de 6 şi atunci ministrul nu a putut decât să claseze actul de control. Aşadar, un inspector-şef de poliţie din România face acte politice, poliţie politică, se implică pe faţă, cu probe, cu termene şi tot politic de la nivelul ministerului este ţinut în palmă şi apărat sau protejat”, a mai punctat sursa citată.

Taguri:
ministru,
jandarmi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici