Ministrul Educaţiei a aprobat noua componenţă a Consiliului Naţional de Etică

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a aprobat noua componenţă a Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI), din care fac parte 19 cercetărori şi cadre didactice, numiţi pentru un mandat de patru ani.

388 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei a aprobat noua componenţă a Consiliului Naţional de Etică

Ministrul Educaţiei a aprobat noua componenţă a Consiliului Naţional de Etică

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei, miercuri, din noua componenţă a Consiliului Naţional de Etică aprobată de ministrul Mircea Dumitru fac parte 19 cercetători şi cadre didactice de la institute de cercetare şi universităţi din ţară şi din străinătate, numiţi pentru un mandat de 4 ani.

Astfel, preşedintele CNECSDTI este prof. univ. dr. Dacian Cosmin Dragoş (Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj Napoca), iar vicepreşedinţi sunt dr. Mihai-Octavian Dima (Institutul Naţional de Fizică Nucleară - "Horia Hulubei") şi dr. Alexandru Popa (Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe).

"Componenţa CNECSDTI a fost stabilită, pentru prima dată, în urma unui amplu proces de selecţie, derulat între 22 iulie şi 23 septembrie 2016, în coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, care asigură secretariatul CNECSDTI. În această perioadă, 115 reprezentanţi ai comunităţii ştiinţifice şi-au depus candidatura pe platforma brainmap.ro pentru calitatea de membru în Comitetul de selecţie a membrilor, dar şi pentru cea de membru CNECSDTI. Pe parcursul acestui proces s-au derulat două consultări publice: în perioada 18-22 august 2016 pentru propunerile privind componenţa Comitetului de selecţie şi în perioada 19-23 septembrie 2016 pentru propunerile de membri ai CNECSDTI", se arată în comunicat.

Pentru componenţă CNECSDTI au fost excluse candidaturile demnitarilor, ale membrilor structurilor de conducere ale partidelor politice, precum şi candidaturile conducătorilor organizaţiilor de cercetare-dezvoltare.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiintifice va face public în curând Regulamentul de organizare şi funcţionare al CNECSDTI, aflat în acest moment în curs de avizare.

CNECSDTI este un organism consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), cu atribuţii în coordonarea şi monitorizarea aplicării normelor de conduită morală şi profesională în activităţile de cercetare-dezvoltare la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici