Ministrul Educaţiei: CNATDCU ar trebui să evalueze toate lucrările de licenţă de la Facultatea de Drept

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că toate lucrările de licenţă din ultimii şase ani, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, ar trebui evaluate de către CNATDCU pentru a se stabili dacă sunt plagiate.

2408 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: CNATDCU ar trebui să evalueze toate lucrările de licenţă de la Facultatea de Drept

Ministrul Educaţiei: CNATDCU ar trebui să evalueze toate lucrările de licenţă de la Facultatea de Drept

"Mi-a atras atenţia ordinul din 20 decembrie dat de fostul ministru Mircea Dumitru, prin care s-a aprobat metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă. Ce spune acest ordin? Că facultăţile pot să nu prevadă în examenul de licenţă lucrarea de diplomă, adică toţi absolvenţii ciclului de licenţă care anul acesta, pentru că ordinul este de anul trecut din 20 decembrie, au susţinut examenul de licenţă decidea universitatea, în speţă facultatea, dacă în cadrul acestui examen de licenţă este sau nu este nevoie de lucrarea de licenţă. Paradoxal, din datele pe care le am până acum, singura facultate care nu a avut în cadrul examenului de licenţă lucrarea de licenţă este Facultatea de Drept, unde domnul ministru care a semnat ordinul este rector. Şi vin direct şi fără menajamente şi îi întreb cinstit pe colegii profesori universitari de la Facultatea de Drept a UB 'Se plagiază lucrările de licenţă acolo? De ce a fost nevoie de acest ordin cu dedicaţie pentru Facultatea de Drept din Universitate?", a afirmat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei a explicat că are în plan să modifice acest ordin şi că Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare ar trebui să evaluaeze lucrările de licenţă din ultimii şase ani, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

"Sper ca CNATDCU să analizeze, alături de Universitatea din Bucureşti - Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti, licenţele din ultimii şase ani. Să vedem dacă au fost sau nu au fost plagiate. Ar fi sănătos pentru întreg sistemul de învăţământ universitar pentru că sunt foarte multe universităţi din România, care postează public lucrările de licenţă sau disertaţie fără nicio emoţie. Unii nu vor să susţină lucrarea de licenţă. Evident, voi modifica acest ordin, după ce voi avea acordul Consiliului Naţional al Rectorilor, Academiei Române şi ARACIS. Dacă şi CNATDCU ne dă un punct de vedere, nu este nicio grabă, avem timp până anul viitor să facem dezbateri publice pe acest ordin", a afirmat Pop.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici