Ministrul Justiţiei propune majorări salariale de 50% pentru unii funcţionari cu statut special din cadrul instituţiei

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordin care prevede majorări salariale de până la 50% pentru funcţionarii cu statut special din cadrul instituţiei, care execută lucrări de excepţie şi misiuni speciale.

1113 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei propune majorări salariale de 50% pentru unii funcţionari cu statut special din cadrul instituţiei

Ministrul Justiţiei propune majorări salariale de 50% pentru unii funcţionariI cu statut special din cadrul instituţiei

"Funcţionarii publici cu statut special din Ministerul Justiţiei - aparatul central - care execută lucrări de excepţie şi misiuni speciale, apreciate ca atare de conducătorul acestuia, beneficiază de o majorare de până la 50% din salariul de bază prevăzut de legislaţia în vigoare la data de 31 decembrie 2009", potrivit normelor metodologice publicate de Ministerul Justiţiei.

Lucrările de excepţie vizează elaborarea de politici publice, strategii şi documentaţii "cu impact la nivelul sistemului judiciar sau la nivel naţional", contribuţia la modificarea legislaţiei în vigoare sau la elaborarea de propuneri legislative şi aplicarea unei bune gestiuni financiare în atragerea altor resurse decât cele de la bugetul de stat, se arată în documentul citat.

Misiunile speciale sunt considerate reprezentarea Ministerului Justiţiei la diverse negocieri şi proceduri de atribuire, participarea în cadrul grupurilor guvernamentale, parlamentare sau internaţionale, monitorizarea şi implementarea strategiilor din cadrul instituţiei şi "îndeplinirea altor atribuţii decât cele din fişa postului, cu grad ridicat de complexitate", potrivit documentului.

Proiectul mai prevede că majorarea salarială se va acorda prin ordinul ministrului Justiţiei, lunar, pentru o perioadă de maximum şase luni, pentru cel mult 5% din numărul de posturi, "în limita a 30% din suma salariilor de bază, a salariilor funcţiilor de bază şi a indemnizaţiilor lunare de încadrare, cumulat pe total buget".

Propunerile privind proiectul de act normativ pot fi trimise către Ministerul Justiţiei până la data de 4 mai, transmite instituţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici