Ministrul Marcel Vela: Am putea face o Agenţie pentru Situaţii de Urgenţă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susţine că în această săptămână va finaliza planul de reorganizare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în acest context luând în calcul să înfiinţeze o nouă agenţie, cea pentru Situaţii de Urgenţă.

747 afișări
Imaginea articolului Ministrul Marcel Vela: Am putea face o Agenţie pentru Situaţii de Urgenţă

Ministrul Marcel Vela: Am putea face o Agenţie pentru Situaţii de Urgenţă

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care ministrul a anunţat că va finaliza planul de reorganizare a MAI în această săptămână.

„Poate, în perspectivă, chiar etapizat, am putea face o Agenţie Naţională pentru Situaţii de Urgenţă şi în acest sens, evident că puse sub o singură umbrelă toate activităţile, toţi factorii responsabili, cu dezbatere publică, cu analiză, vom ajunge la concluzia că sistemul de situaţii de urgenţă poate fi îmbunătăţit”, a explicat, luni, Marcel Vela.

Vela a fost întrebat dacă apariţia acestei agenţii implică şi desfiinţarea postului de secretar de stat care se ocupă în prezent de acest domeniu, respectiv cea a lui Raed Arafat.

„Reorganizarea ministerului am început-o de jos în sus, încă nu am discutat, pentru că secretarii de stat sunt în subordinea premierului. Încă nu am discutat despre reconfigurarea fucţiilor de la conducrea Ministerului, funcţiile publice care ţin de zona politică”, a răspuns ministrul de Interne.

Ministrul Marcel Vela a anunţat, tot luni, că va reorganiza MAI şi va finaliza un plan în acest sens săptămâna sceasta.

„Principiul acestei eficientizări este legat exact de ce supuneţi dumneavoastră trebuie că cetăţenii să simtă că Ministerul Afacerilor Interne este alături de ei, să îl aprecieze. Şi în această cotă de apreciere, Ministerul Afacerilor Interne să crească de la 30%, la cât mai mult. Ministerul Afacerilor Interne, dincolo de a fi o instituţie, este o necesitate pentru toţi românii. (...) Nu vreau să mă pronunţ până nu analizăm toate propunerile dar pot să spun ce am discutat doar cu Jandarmeria, care este de acord că să copieze modelul Poliţiei de Frontieră. Adică să existe o comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale, având în vedere faptul că va fi mai eficientă comunicarea, tot ceea ce ţine de organizare şi acţiunile operative. În altă ordine de idei, pentru minister va fi bine pentru că se reduc posturi de conducere, cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea poliţiştilor sau modernizarea unor dotări”, a declarat, luni, marcel Vela.

Mai mulţi sindicalişti au afirmat că este un timp mult prea scurt şi nu pot veni cu propuneri pentru reorganizarea MAI.

„Consultarea cu sindicatele urma se se facă sau de va face în această săptămâna, după ce colectăm şi acceptăm toate propunerile din ţară. Inspectoratul de poliţie a făcut un exces de zel, a trimis şi la inspectoratele judeţene, să vină cu propuneri şi acolo, la nivel local, inspectorii şefi, la rândul lor, fiind foarte deschişi în dialogul cu sindicatele, i-au invitat şi pe ei la discuţii. Asta nu însemna că, la nivel naţional, nu ne consultăm în această săptămâna. A fost o speculaţie , să nu zic o diversiune, că sindicaliştii să îşi mai facă o propagandă electorală, pentru că înţeleg că unii să candideze la Parlament”, a adăugat Marcel Vela.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici