Ministrul Mediului anunţă controale privind tăierile ilegale de pădure

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat, sâmbătă, în faţa participanţilor la Festivalul SIMFEST de la Târgu Mureş, că situaţia tăierilor ilegale de pădure este gravă, iar ministerul va iniţa controale, împreună cu toate instituţiile care au responsabilităţi în domeniu.

21 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului anunţă controale privind tăierile ilegale de pădure

Ministrul Mediului anunţă controale privind tăierile ilegale de pădure (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Mediului a făcut aceste declaraţii la Festivalul Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi SIMFEST, el prezindând juriul concursului de documentare "Mediul în media", din cadrul festivalului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din punctul meu de vedere, situaţia este gravă. (...) Pentru cei care fac tăieri ilegale de pădure nu contează proprietatea, deci nu fac proprietarii în sine, ci grupuri organizate, şi aici vine gravitatea şi este nevoie de o acţiune specifică, care trebuie întreprinsă pentru a stopa aceste evoluţii, care sunt foarte brutale şi nu se caracterizează cu ceea ce a fost la începutul anului 2000", a declarat Korodi.

Ulterior, Korodi le-a declarat jurnaliştilor că, atunci când face astfel de afirmaţii, se bazează pe "nişte rapoarte foarte serioase ale instituţiilor de specialitate" şi că Ministerul Mediului este dator să impulsioneze instituţiile care au responsabilităţi în domeniu "să stea la aceeaşi masă şi să facă nişte acţiuni importante".

Competiţia de documentare "Mediul în media" reprezintă noutatea ediţiei din acest an a SIMFEST.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici