Ministrul Mediului: Impactul inundaţiilor în 2016 a fost de 61 de milioane de lei

Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a declarat luni, în cadrul Forumului Administraţiei Publice Locale, că impactul inundaţiilor din acest an, fără a lua în calul terenul agricol pierdut, a fost de 61 de milioane de lei

197 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului: Impactul inundaţiilor în 2016 a fost de 61 de milioane de lei

Ministrul Mediului: Impactul inundaţiilor în 2016 a fost de 61 de milioane de lei

''Pot să vă spun că dintr-un studiu făcut la Ministerul Mediului, doar până în mai şi iunie, impactul inundaţiilor pe infrastructura noastră de inundaţii, pe diguri şi toată infrastructura de inundaţii, de costă 61 de milioane de lei. Asta fără a lua în calcul terenul agricol pierdut. Din fericire, până acum nu am avut pierderi de vieţi omeneşti în România, în inundaţiile din acest an, dar s-a întâmplat în anii trecuţi. Anul trecut, inundaţiile din Marea Britanie au costat şase miliarde de euro'', a declarat Palmer.

Vicepremierul Vasile Dâncu le-a solicitat autorităţilor locale, într-o videoconferinţă cu prefecţii, desfăşurată săptămâna trecută, să depună în timp util solicitările pentru obţinerea banilor necesari în vederea recuperării pagubelor cauzate de inundaţii.

"Au transmis documente complete solicitate şase judeţe până acum: Buzău, Caraş-Severin, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea, în sumă de aproximativ 100 de milioane de lei. Au transmis documente incomplete sau care necesită refacere patru judeţe: Alba, Constanţa, Suceava şi Vaslui. Judeţul Caraş-Severin a informat că se va reface situaţia transmisă iniţial ca urmare a înregistrării unor noi calamităţi severe şi marţi", a spus miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici