Un bărbat de 52 de ani şi o femeie de 48 de ani, cei mai în vârstă candidaţi la bacalaureat în Arad

Un bărbat de 52 şi o femeie de 48 de ani au susţinut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, în judeţul Arad, bărbatul fiind deţinut condamnat pentru omor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

364 afișări
Imaginea articolului Un bărbat de 52 de ani şi o femeie de 48 de ani, cei mai în vârstă candidaţi la bacalaureat în Arad

Un bărbat de 52 de ani şi o femeie de 48 de ani, cei mai în vârstă candidaţi la bacalaureat în Arad (Imagine: Tibi Bologh / Mediafax Foto)

La vârsta la care alţii se pregătesc să fie fie bunici, doi oameni din Arad dau examenul maturităţii. Cei doi au susţinut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română.

Bărbatul de 52 de ani (născut în 1964) se află în penienciar de la începutul anilor 2000, când a fost condamnat la 20 de ani de închisoare cu executare pentru omor. S-a înscris în clasa a IX-a în urmă cu patru ani, iar în acest an a terminat cursurile în învăţământul special pentru cei aflaţi în penitenciar, şi susţine bacalaureatul la Liceul Tehnologic Iuliu Moldovan din Municipiul Arad. El a avut de susţinut probele orale la română, franceză şi competenţe digitale, iar la scris, a susţinut, luni, examenul la română şi urmează la matematică şi chimie. Deţinutul mai are un an şi ceva până când poate ajunge în faţa comisiei din penitenciar care poate decide eliberare sa condiţionată.

În ceea ce priveşte candidatele, cea mai în vârstă este o femeie de 48 de ani (născută în 1968), care susţine bacalaureatul la Liceul Teoretic din oraşul Pâncota. Femeia a terminat 11 clase în 1987 la o şcoală din Borşa, iar din 2014 s-a reînscris la liceul din Pâncota pentru clasele a XII-a şi a XIII-a, absolvind în acest an cu media 6,59.

Ea a avut de susţinut probele orale la română, engleză şi competenţe digitale şi, luni, a susţinut proba scrisă la română, urmând să mai susţină şi scrisul la istorie şi geografie.

Printre candidaţii din judeţul Arad se află 13 deţinuţi care susţin bacalaureatul, iar în total la examene sunt înscrişi peste 3.064 de candidaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici