Video BACALAUREAT 2016. Subiectele de la Limba Română, rezolvate în direct la Mediafax Live / SUBIECTELE şi BAREMUL, publicate în timp real - VIDEO

Subiectele primite de elevi la proba scrisă de Limba şi Literatura Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2016 vor fi rezolvate în direct, luni, la Mediafax Live, de la ora 13:10, de către profesoara Ecaterina Stanca de la Colegiul Naţional Tudor Vianu din Capitală. Probele scrise de la Bacalaureat au încept luni, 4 iulie, cu testul de la Limba şi Literatura Română.

18955 afișări

În total, 137.344 de absolvenţi de clasa a XII-a din promoţia curentă, dar şi din promoţiile anterioare, s-au înscris la probele scrise de la Bacalaureat, care se vor susţine în 473 de centre de examen. De asemenea, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, lucrările vor fi corectate în 87 de centre de evaluare.

Subiecte Limba română, profil real

Subiecte Limba română, profil uman

Examenul va continua marţi cu proba la Limba Maternă, urmând ca miercuri, 6 iulie, candidaţii să susţină proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar vineri va avea loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care se susţine la una din cele 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie sau economie.

Afişarea rezultatelor se va face pe 12 iulie, la avizierele liceelor şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la orele 16:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16:00 - 20:00. Rezultatele finale se vor publica în data de 16 iulie.

În 2015, în cazul a 55 de licee, în care studiau, în total, 450 de elevi, a fost înregistrată o rată de promovare de zero la sută, în timp ce, la polul opus, în 42 de licee, toţi cei 3.500 de elevi au obţinut note de trecere.

De asemenea, la nivel naţional, în 42 de licee în care învaţau, în total, 3.500 de elevi, ponderea de promovare a examenului de bacalaureat a fost de sută la sută.

În 2015, din totalul celor 159.715 absolvenţi de liceu care s-au prezentat la examen, au promovat, după soluţionarea contestaţiilor, 108.436 (67,9%) de candidaţi, cu 1,5% peste rata de la prima afişare a rezultatelor (66,41%). Rezultatul a fost superior cu peste şapte puncte procentuale celui înregistrat în prima sesiune a anului 2014 (60,65%) şi cu 11,5% faţă de 2013 (56,4%).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici