Ministrul Mediului: În Bucureşti există o asociere între poluare şi infarct sau celelalte boli cardiovasculare

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat că un raport al administraţiei locale din Capitală arată că în prezent există o asociere între zonele poluate şi incidenţa cazurilor de infarct sau alte boli cardiovasculare. Alexe mai acuză Garda de Mediu de faptul că a fost „prea relaxată”.

164 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului: În Bucureşti există o asociere între poluare şi infarct sau celelalte boli cardiovasculare

C. Alexe: În Bucureşti există o asociere între poluare şi infarct sau celelalte boli cardiovasculare

„M-am bucurat că după ore de discuţii, administraţiile Braşov, Iaşi şi Bucureşti au înţeles că Planul de măsuri asumat (PICA) tebuie să aibă un ritm mai alert de implementare, toate cele trei admnistraţii admit că au depăşiri peste cât ar trebui să aibă pe aceşti indicatori PM10, important este ca în perioada imediat următoare să-şi intensifice implentarea măsurilor de infrastructură şi de mediu. În ceea ce priveşte Bucureştiul, aici situaţia este mult mai tragică. (...) Discuţia cu autoritatea publică a fost ca acest PICA să fie implementat cât se poate de repede”, a declarat, luni, Costel Alexe, după întâlnirea cu primarii din Bucureşti, Braşov şi Iaşi.

Potrivit lui Alexe, în momentul de faţă există o asociere între ceea ce înseamnă zonele cu poluare şi îmbolnăvirea populaţiei.

„În momentul de faţă, şi Iaşi şi Braşov au înţeles că au nevoie de aceste rapoarte privind starea de sănătate a populaţiei, raport pe care Bucureştiul îl are astăzi şi care spune foarte clar că avem asociere certă în ceea ce înseamnă zonele cu poluare, cu PM 10, şi incidenţa cazurilor de infarct miocardic şi a tuturor celorlalte boli cardiovasculare”, a declarat Alexe.

Acesta mai spune că la reţeaua staţiilor de monitorizare din Bucureşti se vor mai adăuga încă trei, iar la Braşov şi la Iaşi vor fi achiziţionate în acest an două laboratoare mobile de măsurare a calităţii aerului.

„Rolul Gărzi de Mediu trebui să fie unul extraordinar de activ în ceea ce priveşte verificarea respectării condiţiilor din avize şi acordurile de mediu pentru toţi operatorii privaţi sau administraţiile locale, pentru că o mare cantitate din acest PM10 rezultă din aceste şantiere haotice care sunt azi în România (...) Observ o relaxare nejustificată a gărzilor de mediu în ceea ce priveşte verificarea condiţiior de mediu pe care ar fi trebuit să le îndeplinească autorităţile locale. Este inadmisibil ca într-o capitală cu atât de multe probleme, Garda Naţională de Mediu să fi fost atât de nepăsătoare”, a mai declarat Alexe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici