Ministrul Mediului spune că s-au luat măsuri pentru a preveni indundaţiile pe Prut

  • Costel Alexe a verificat situaţia Barajului Stânca Costeşti, acolo unde se atentueză viiturile de pe râul Prut.
  • În Botoşani, la Oroftiana, cota de inundaţii a râului Prut este depăşită cu 144 de centimetri.
  • Hidrologii au emis o avertizare Cod roşu pentru Prut, în aval de barajul de la Stânca Costeşti, în vigoare până pe 24 iunie.
505 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului spune că s-au luat măsuri pentru a preveni indundaţiile pe Prut

Costel Alexe, ministrul Mediului

Ministrul Mediului susţine că viitura din Ucraina nu o să îi afecteze pe români şi nu va pune în pericol viaţa celor care locuiesc în apropiere de malul Prutului. 
 
„Situaţia este sub control, nu ar trebui să ne facem sub nicio formă sau alta griji. (...) Mă bucur foarte mult că ai noştri colegi de la Apa Prut, cu cei de la Barajul Stânca Costeşti au fost preventivi şi în colaborare cu autorităţile ucrainiene au reuşit să elibereze această imensă cantitate de apă de la Stânca Costeşti astfel încât unda de viitură să fie reţinută aici, să nu avem în aval probleme cu indundaţiile.",a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, după vizita în judeţul Botoşani, la Stânca Costeşti. 
 
Hidrologii au emis un Cod roşu de inundaţii pe râul Prut, în aval de Stânca Costeşti, valabil până pe 24 iunie, la ora 12.00. 
 
„Suntem sub atenţionare Cod roşu, dar nu avem deocamdată motive de îngrijorare, barajul poate prelua cantităţile de apă pe viitura care vine din Ucraina. Primim date zilnic de la colegii din Ucraina, dar momentan nu sunt motive de îngrijorare pentru aşezări urbane”, a declarat prefectul judeţului, Dan Nechifor. 
 
           
 
În judeţul Botoşani, la Oroftiana, cota de inundaţie este depăşită cu 144 de cm, iar la Rădăuţi Prut cota de atenţie este depăşită cu 88 de cm. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici