Ministrul Muncii cere ca ANOFM să publice subvenţiile pentru angajarea şomerilor: Vom afla cum s-au acordat banii. DOCUMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susţine că marţi va emite un ordin prin care va cere ANOFM să centralizeze şi să publice, la zi, lista angajatorilor beneficiari de subvenţii pentru angajarea şomerilor, pentru a afla dacă aceşti bani s-au acordat preferenţial sau transparent.

2479 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii cere ca ANOFM să publice subvenţiile pentru angajarea şomerilor: Vom afla cum s-au acordat banii. DOCUMENT

Ministrul Muncii: Vom afla cum s-au acordat banii

„Ca să facem treabă, mai întâi curăţăm! Cea mai bună curăţenie: scoatem totul la lumină. Mâine dimineaţă Ordinul prin care cer să se centralizeze şi să se publice subvenţiile, la zi, din toată ţara, pentru angajarea şomerilor, pleacă spre ANOFM. Mulţi bani europeni au fost la dispoziţia AJOFMurilor pentru a le acorda firmelor ca să angajeze persoane peste 18 ani sau peste 45. Vom afla cum s-au dat, transparent sau preferenţial şi ce s-a întâmplat cu banii. Mă interesează rezultatele. Nicio firmă care a făcut treabă nu are de ce să fie deranjată de măsura mea. Vrem acelaşi lucru: corectitudine şi cât mai mulţi oameni în piaţa muncii din România. Nu regret că mai şi deranjez - lucrurile care nu sunt în regulă”, a scris ministru, pe pagina sa de Facebook, în noaptea de luni spre marţi.

Violeta Alexandru a ataşat la postare şi o fotografie a ordinului pe care îl va emite marţi.

Conform documentului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va trebui să publice, până vineri, pe site-ul propriu, lista angajatorilor care au beneficiat de subvenţii pentru angajarea şomerilor, data înregistrării cererii pentru acordarea subvenţiei, suma primită, numărul de persoane care căutau un loc de muncă şi au fost încadrate, dar şi categoria de vârstă vizată. Datele trebuie centralizate pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici