Ministrul Muncii, despre fondurile pentru românii din Italia: Discutăm de câteva sute de mii de euro

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat că instituţia pe care o conduce nu are momentan o sumă concretă care va fi alocată românilor care au avut de suferit în urma cutremurului din Italia, însă a precizat că discută de "câteva sute de mii de euro disponibile pentru această intervenţie".

740 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, despre fondurile pentru românii din Italia: Discutăm de câteva sute de mii de euro

Ministrul Muncii, despre fondurile pentru românii din Italia: Discutăm de câteva sute de mii de euro

"Intenţia noastră este de a avea o procedură specială, vom fi cât se poate de puţin birocratici. Vor fi trataţi corespunzător toţi cei care au nevoie. Nu există o sumă concretă care se poate vehicula acum, noi ne-am luat o marjă în care am calculat ajutoarele. Nu vom avea probleme bugetare pentru a aloca sprijinul de care au nevoie românii. Discutăm de câteva sute de mii de euro disponibile pentru această intervenţie", a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, la Realitatea Tv.

Guvernul s-a reunit luni într-o şedinţă extraordinară pentru aprobarea unor ajutoare de urgenţă rudelor românilor decedaţi în urma cutremurului din Italia, copiilor rămaşi orfani, familiilor ale căror locuinţe au fost afectate, răniţilor şi celor care doresc să revină în România.

"Vom oferi totodată un sprijin financiar pentru familiile care au avut acolo locuinţe în proprietate şi care au fost distruse în proporţie mai mare de 50% (…) Vom asigura un sprijin financiar pentru cei care în urma catastrofei doresc să se întoarcă în ţară şi doresc să se reintegreze într-o activitate profesională (…) Vom acoperi cheltuielile de spitalizare pentru cei care sunt acum răniţi în spital şi care nu sunt incluşi în sistemul de asigurări sociale", a declarat prim-ministrul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul le-a mulţumit "românilor din zonă, asociaţii, organizaţii nonguvernamentale şi reprezentanţi ai Bisericii" pentru mobilizarea lor şi pentru că "au dat dovadă de solidaritate, de generozitate, de mărinimie şi i-au sprijinit pe cei care au fost afectaţi". "Aş vrea totodată să mulţumesc autorităţilor italiene, am făcut deja acest lucru şi direct – i-am transmis şi premierului Renzi mulţumiri - pentru modul în care autorităţile italiene au acţionat până acum în operaţiunile de salvare", a mai spus premierul. Dacian Cioloş

De asemenea, Cioloş a apreciat că şi Ministerul Afacerilor Externe "s-a mobilizat rapid folosind toate instrumentele pe care le avea la dispoziţie pentru a fi alături de cei care au fost afectaţi".

Potrivit ultimului bilanţ, 11 români şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Italia, şapte au fost răniţi şi unul este în continuare dat dispărut.

De asemenea, MAE a anunţat luni că trupurile neînsufleţite a şapte români sunt repatriate, urmând să ajungă în ţară în dimineaţa zilei de marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici