Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, de urgenţă în Cehia după explozia de la uzina chimică în care au murit cinci români

O delegaţie a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), condusă de ministrul Natalia-Elena Intotero, se va deplasa de urgenţă în Republica Cehă pentru a fi aproape de familiile cetăţenilor români care au decedat în incidentul de la uzina chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou.

220 afișări
Imaginea articolului Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, de urgenţă în Cehia după explozia de la uzina chimică în care au murit cinci români

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, de urgenţă în Cehia după explozia de la uzina chimică în care au murit cinci români (Imagine: rt.com)

„Familiile celor dispăruţi trec acum printr-o grea încercare. Dorim să facem tot ce ne stă în putere pentru a le sprijini, pentru a răspunde nevoilor şi dificultăţilor cu care se confruntă în aceste clipe tragice. Împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, cu reprezentanţii Ambasadei din Republica Cehă, ne vom asigura că rudele victimelor au parte de toată asistenţa necesară şi de tot ajutorul ce li se poate oferi”, a declarat ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Cinci dintre victimele exploziei produse la o uzină chimică din Cehia au fost identificate ca fiind cetăţeni români.

Cel puţin şase oameni au murit în urma unei explozii ce a avut loc, joi, la uzina chimică Unipetrol din oraşul Kralupi nad Vltavou, situat în nordul capitalei Cehiei, a relatat presa locală, citată de site-ul postului BBC News.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici