Ministrul Sănătăţii anunţă că s-a creat, pe aeroporturi, o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China: ”Avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României”

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că s-a creat, pe aeroporturile internaţionale, o linie de acces pentru pasagerii care vin din China, dar şi pentru cetăţenii chinezi. Toţi călătorii care vin din China primesc chestionare şi sunt sfătuiţi să sune la 112.

338 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii anunţă că s-a creat, pe aeroporturi, o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China: ”Avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României”

V.Costache: S-a creat, pe aeroporturi, o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China

„De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”, a declarat Victor Costache.

Ministrul a vizitat unitatea din Institutul „Matei Balş” unde pot fi trataţi pacienţii cu coronavirus, dacă vom avea şi în România cazuri. De asemenea, se doreşte să fie identificate şi alte centre, pe lângă Bucureşti.

„Ideea este să nu aducem toate cazurile în Bucureşti. Este vorba ca primele zece cazuri să fie tratate în Bucureşti, dacă vom avea vreodată aceste zece cazuri, şi să creăm expertiza şi la nivel naţional”, a explicat Costache.

În cursul zilei de luni vor sosi, din Franţa, ultima parte de reactivi, iar de marţi, medicii vor putea identifica acest virus.

„Până săptămâna viitoare, vrem ca unităţile sanitare despre care am menţionat să primeească reactivi pentru a identifica coronavirus”, a mai spus Costache.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici