Ministrul Sănătăţii ar putea reduce personalul auxiliar din sistem

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că personalul de specialitate din sistemul sanitar nu va fi redus, dar că vor fi luate măsuri în cazul personalului auxiliar, dacă este prea numeros.

32 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii ar putea reduce personalul auxiliar din sistem

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

"După analiza făcută, avem o lipsă de personal în sistemul medical în ceea ce priveşte specialiştii, cei care fac actul medical. La personalul auxiliar vom face analize, iar dacă sunt prea mulţi se vor lua măsuri", a declarat Cseke.

Acesta a precizat că, la nivelul întregii ţări, există, în special, o lipsă de radiologi şi anestezişti, adăugând că pentru remedierea situaţiei trebuie gândit un program pe termen lung, inclusiv în domeniul învăţământului de specialitate.

Cseke a spus că în anul 2010 nu vor creşte salariile în sistemul sanitar şi că vor fi păstrate sporurile acordate în 2009, exemplificând sporul de gardă pentru sfârşitul de săptămână.

Ministrul Sănătăţii se află, duminică, la Satu Mare, unde a avut întâlniri cu medicii şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi a spitalelor din judeţ, vizitând totodată trei spitale din municipiul Satu Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici