Ministrul Sănătăţii, despre ambulanţa din noroi: Nu vorbim de decesul pacientului pentru că a întârziat echipajul

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, despre ambulanţa blocată în noroi la Vaslui şi mutată cu şenilata, că bărbatul pentru care s-a făcut apelul la 112 murise cu câteva ore înainte şi că nu se poate vorbi despre un deces survenit pentru că au întârziat medicii.

602 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii, despre ambulanţa din noroi: Nu vorbim de decesul pacientului pentru că a întârziat echipajul

Ministrul Sănătăţii, despre ambulanţa din noroi: Nu vorbim de decesul pacientului pentru că a întârziat echipajul

„La 5:49 a fost un apel la 112 prin care se solicita ambulanţa pentru un bărbat aflat în stare de inconştienţă. La 5.54, ambulanţa porneşte spre locul intervenţiei, este vorba despre un echipaj terapie intensivă mobilă cu medic. Medicul de pe ambulanţă este şefa SMURD din Vaslui. La 6 şi 16 minute, ambulanţa se împotmoleşte la 600 de metri de locuinţa pacientului. Echipajul anunţă ISU care pregăteşte o şenilată, dar între timp cei de acolo au văzut că ambulanţa s-a impotmolit şi au trimis o maşină care avea tracţiune 4x4 să ia medicul şi echipamentul pentru a putea consulta pacientul. Pacientul avea rigiditate instalată de cel puţin 3 ore. Deci decesul se produsese înainte. Nu putem vorbi despre un deces pentru că nu a ajuns ambulanţa, pentru că a întârziat echipajul. În niciun caz”, a declarat Sorina Pintea, la Antena3.

Precizările vin după ce pompierii din Vaslui au intervenit, sâmbătă dimineaţa, cu o şenilată, pentru a ajuta la preluarea unui pacient de 51 de ani, aflat în stare de inconştienţă, în condiţiile în care ambulanţa s-a blocat în noroi. Medicul a ajuns la pacient, dar nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea acestuia.

„La faţa locului a fost deplasat şi un camion de la ISUJ Vaslui pentru a scoate ambulanţa din noroi. Autorităţile locale s-au mobilizat şi ele, punând la dispoziţie un buldoexcavator pentru a curăţa drumul şi a scoate ambulanţa. Doamna doctor a ajuns în cele din urmă la pacient cu un autoturism de teren pus la dispoziţie prin intermediul autorităţilor locale. Din păcate, la faţa locului, medicul nu a mai putut face nimic pentru pacientul în vârstă de 51 ani, acesta fiind declarat decedat”, au spus reprezentanţii ISU Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici