Ministrul Transporturilor, nemulţumit de o parte a lucrărilor la Autostrada Lugoj – Deva. Penalităţi de 1,5 milioane de euro/ Ce spune Şova despre posibilitatea rezilierii contractului | FOTO

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, împreună cu directorul CNAIR, Ştefan Ioniţă, vizitează, marţi, şantierele loturilor 3 şi 4 de pe Autostrada Lugoj – Deva, arătându-se nemulţumiţi de mobilizarea slabă de pe primul tronson, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5546 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor, nemulţumit de o parte a lucrărilor la Autostrada Lugoj – Deva. Penalităţi de 1,5 milioane de euro/ Ce spune Şova despre posibilitatea rezilierii contractului | FOTO

Ministrul Transporturilor, nemulţumit de o parte a lucrărilor la Autostrada Lugoj – Deva. Penalităţi de 1,5 milioane de euro/ Ce spune Şova despre posibilitatea rezilierii contractului | FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Ministerul Transporturilor anunţă că în urma vizitei făcute de Lucian Şova pe şantierele Autostrăzii Lugoj – Deva, marţi, pe lotul 3 s-a constatat o mobilizare “extrem de slabă” a constructorului, care a fost penalizat până acum cu 1,5 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor, marţi, şantierele autostrăzii Lugoj – Deva au fost inspectate de ministrul Lucian Şova, împreună cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, ai Poliţiei Rutiere şi Inspectoratului Teritorial de Muncă, precum şi prefecţii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene Timiş şi Hunedoara.

În urma vizitei efectuate, s-a constatat pe lotul 3 o mobilizare “extrem de slabă”, constructorul fiind penalizat până în prezent cu 1,5 milioane de euro.

“Pe cei 21 km ai lotului 3, specialiştii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului şi deficienţe în execuţie. Lucrau doar 90 de muncitori şi 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat ce ministrul a părăsit şantierul. Asocierea a primit până acum penalităţi de 1,5 milioane euro”, a anunţat Ministerul Transporturilor.

În acest moment, stadiul fizic şi financiar al lotului 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva este de 82%, însă reprezentanţii Ministerului Transporturilor au precizat că “există foarte multe probleme de calitate pentru care Ministerul Transporturilor şi CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuţii cu antreprenorul pentru remediere”.

Pentru început, a fost vizitat şantierul lotului 3, oficialii arătându-se nemulţumiţi de mobilizarea slabă a antreprenorului pe acest tronson.

“Ministrul Transporturilor şi directorul CNAIR sunt în vizită pe loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva. Mobilizarea antreprenorului de pe lotul 3 este slabă din nou, se menţin anumite probleme evidenţiate şi în alte dăţi. Pe lotul 4 lucrurile continuă, merg într-un ritm susţinut”, a confirmat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

Întrebat dacă există posibilitatea să fie reziliat contractul cu antreprenorul de pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, Alin Şerbănescu a precizat că “decizia se ia doar la nivel de minister”.

La începutul lunii aprilie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut un control inopinat pe lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, reprezentanţii instituţiei anunţând că “s-a constatat o slabă mobilizare, insuficientă pentru realizarea proiectului în parametrii normali şi la timp. De asemenea, au fost evidenţiate şi o serie de probleme nerezolvate pentru care se aşteaptă soluţii viabile”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici