Minus 23 de grade Celsius la Joseni, în Harghita

Mercurul termometrelor a coborât, miercuri dimineaţă, până la minus 23 de grade Celsius la Joseni, în judeţul Harghita, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată miercuri în ţară.

25 afișări
Imaginea articolului Minus 23 de grade Celsius la Joseni, în Harghita

Minus 23 de grade Celsius la Joseni, în Harghita (Imagine: Ovidiu Crucin/Mediafax Foto)

"Între orele 8.00 şi 8.30, la staţia Joseni s-a consemnat o temperatură de minus 23 de grade Celsius, ea fiind minima naţională de astăzi (miercuri - n.r.)", a declarat corespondentului MEDIAFAX meteorologul de la Staţia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly.

Gerul s-a instalat peste noapte în tot judeţul, cu minime de minus 21 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi minus 17,3 grade la Staţia Meteo Bucin, ambele valori înregistrate după ora 9.30.

Potrivit sursei citate, răcirea a fost deosebit de accentuată, temperaturile scăzând cu 17 grade de la o zi la alta, de la o minimă judeţeană de minus 6 grade Celsius înregistrată luni Miercurea Ciuc, până la minus 23 de grade Celsius, miercuri, la Joseni.

Meteorologii anunţă că vremea se menţine la fel de geroasă noaptea şi dimineaţa şi în intervalul următor.

Minima absolută a lunii decembrie, în Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnată în anul 1998.

Temperatura maximă a lunii decembrie a fost de 16,8 grade Celsius şi s-a înregistrat în 1989 la Miercurea Ciuc.

Vezi cum va fi vremea in oraşul tău!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici