MIRA a început ancheta penală la Ştefăneşti

Ministerul Internelor a început, luni, ancheta penală solicitată de ministrul Cristian David în cazul procesului de vot din comuna ilfoveană Ştefăneşti şi a cerut şi o anchetă administrativă pentru intervenţia forţelor de ordine.

17 afișări
Imaginea articolului MIRA a început ancheta penală la Ştefăneşti

MIRA a început ancheta penală la Ştefăneşti (Imagine: Mediafax Foto)

Totodată, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a solicitat o anchetă administrativă privind modul în care au intervenit forţele de ordine la Ştefăneşti, duminică, pentru a calma alegătorii care se îmbulzeau pentru a putea intra în cele două secţii de votare din localitate.

Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut un raport al intervenţiei jandarmilor şi poliţiştilor până la finalul săptămânii.

Luni a început ancheta penală solicitată de David duminică, deoarece există "indiciile de influenţare şi determinare a cetăţenilor în ceea ce priveşte opţiunile de vot în localitatea Ştefăneşti".

Cercetarea va fi efectuată de către Poliţie şi Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, cu sprijinul Direcţiei Generale Informaţii şi Protecţie Internă.

Locuitorii comunei Ştefăneşti au produs o serie de incidente la cele două secţii de votare, scandalul încheindu-se mult după ora la care urnele s-au închis, 21.00, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

Vezi aici galeria foto a evenimentelor petrecute în ziua alegerilor la Ştefăneşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici