MIRA trimite şi mai mulţi poliţişti în Italia

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că va trimite un număr suplimentar de poliţişti în Italia, care să lucreze împreună cu poliţiştii italieni pentru combaterea infracţionalităţii.

17 afișări
Imaginea articolului MIRA trimite şi mai mulţi poliţişti în Italia

MIRA trimite şi mai mulţi poliţişti în Italia (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul a declarat că, în timpul vizitei sale la Roma, a propus soluţii concrete, care au fost acceptate de autorităţile italiene.

„Am solicitat crearea unui grup de lucru mixt format din autorităţi române şi italiene care să analizeze pachetul de legi privind siguranţa pe care Guvernul italian l-a aplicat. Consider că acest lucru ţine şi de o analiză penală a acestui pachet şi mă refer la modalitatea de expulzare, a decretelor date de prefecţi. Trebuie să existe şi o capacitate sporită de cooperare între poliţiştii români şi italieni şi această modalitate e cea mai eficientă şi uşor de pus în practică", a declarat David.

"O să trimitem un număr suplimentar de poliţişti în Italia şi eu am propus să fie trimişi şi procurori pentru soluţionarea dosarelor. În urma întâlnirii de la Roma a rămas ca săptămâna viitoare, comisiile mixte de lucru române şi italiene, să stabilească soluţiile care se impun în acestă situaţie”, a detaliat ministrul.

David a precizat că atât poliţiştii români, cât şi cei italieni au ca obiectiv comun combaterea infracţionalităţii.

„ Noi îi ajutăm pe poliţiştii italieni să gestioneze situaţia creată. Atitudinile xenofobe trebuie să fie lăsate la atitudinea autorităţilor italiene. Lor le revine sarcina de a combate un astfel de risc. Vinovaţii vor fi condamnaţi pe teritoriul Italiei şi în ceea ce priveşte expulzare, ea se aplică conform decretului vechi promovat de fostul cabinet Prodi pentru ordine publică, siguranţă publică şi sănătate publică”, a spus David.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici