Mircea Cosma, reţinut de DNA, dus la spital după ce s-a simţit rău. Şeful CJ Prahova rămâne internat în SJU Ploieşti, sub pază

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă, a fost dus, marţi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce s-a simţit rău, în prezent fiind consultat de un medic cardiolog.

1198 afișări
Imaginea articolului Mircea Cosma, reţinut de DNA, dus la spital după ce s-a simţit rău. Şeful CJ Prahova rămâne internat în SJU Ploieşti, sub pază

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma (Imagine: Lucian Radulescu/Mediafax Foto)

UPDATE Şeful CJ Prahova rămâne internat în SJU Ploieşti, sub pază

"A ajuns la unitatea de primiri urgenţe cu acuze cardiace, a fost supus unui control de specialitate, iar medicul a considerat absolut necesară internarea", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, Mircea Cosma se află internat în Secţia de Cardiologie a spitalului.

Cosma va fi păzit de poliţişti pe toată perioada cât va rămâne în spital, în condiţiile în care el de află în custodia Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova şi ar fi trebuit introdus în arestul IPJ Prahova, aflat în oraşul Câmpina.

Conform unor surse, primul medic care l-a văzut pe Mircea Cosma a spus că pacientul nu necesită internare şi că nu este de acord să-şi asume această măsură.

Mircea Cosma a avut şi în trecut probleme cardiace. În noiembrie 2011, preşedintele CJ Prahova s-a internat într-o clinică medicală particulară din Bucureşti în urma unui puseu de tensiune. La acea dată, surse din mediul politic prahovean susţineau că Mircea Cosma ar fi suferit un atac cerebral minor, însă acesta a infirmat acest diagnostic, spunând că a vrut să-şi facă investigaţii medicale după o perioadă în care nu s-a simţit bine. După acea internare, Cosma a renunţat la ţigări, potrivit unor apropiaţi ai şefului CJ Prahova.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în cursul serii de marţi, după ce s-a simţit rău, el fiind consultat de un medic cardiolog

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut, marţi, pentru trafic de influenţă, urmând ca miercuri să fie dus la instanţa supremă cu propunerea de arestare preventivă.

În acelaşi dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Tiberiu Niţu, a transmis, marţi, ministrului Justiţiei referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) privindu-l pe de Vlad Cosma pentru a cere încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Deputatul Vlad Cosma şi tatăl său, Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

"Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi", susţin procurorii DNA.

În acelaşi dosar a fost reţinut, tot marţi, pentru trafic de influenţă şi luare de mită, Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, ce avea în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice. Şi el va fi prezentat miercuri judecătorilor instanţei supreme, cu propunerea arestare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici