Mircea Toader despre etnobotanice: Ce să interzici, muşeţelul? Soluţia este închiderea magazinelor cu substanţe ce dau dependenţă

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat joi, la o dezbatere privind securitatea în şcoli, că pentru rezolvarea problemei etnobotanicelor este necesară închiderea magazinelor unde se găsesc substanţe care dau dependenţă sau creează probleme de sănătate, alte modalităţi fiind dificile.

481 afișări
Imaginea articolului Mircea Toader despre etnobotanice: Ce să interzici, muşeţelul? Soluţia este închiderea magazinelor cu substanţe ce dau dependenţă

Mircea Toader despre etnobotanice: Ce să interzici, muşeţelul? Soluţia este închiderea magazinelor cu substanţe ce dau dependenţă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a precizat că etnobotanicele se bazează pe multe posibile combinaţii de substanţe, rezolvarea problemei altfel decât prin închiderea magazinelor fiind dificilă, pentru că nu poate fi interzis, de exemplu, muşeţelul.

"O ştim şi noi foarte mult. Toţi solicită anularea sau interzicerea. Efectiv, din punct de vedere tehnic, ce să interzici, muşeţelul, de exemplu, care? La un moment dat poate să existe o modalitate infinită de combinaţii", a declarat Mircea Toader.

El a mai spus că parlamentarii înceracă, prin lege, să fie interzise toate magazinele care comercializează susbtanţe etnobotanice.

"Dacă găseşte cineva o substanţă de acel tip care creează acea dependenţă sau, cel puţin, creează o problemă de sănătate, să fie închis automat acel magazin. Altă modalitate e dificilă", a conchis liderul deputaţilor PDL.

Deputaţii PDL din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport au organizat joi dezbaterea "Asigurarea securităţii în unităţile de învăţământ din România - realităţi, ameninţări, perspective" şi "Ţinuta şcolară - element de simbolistică şi recredibilizare a învăţământului românesc".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici