Mircea Toader îşi cere scuze public pentru declaraţiile privind românii morţi în frig

Deputatul PDL Mircea Toader îşi cere scuze public, într-un comunicat, pentru declaraţiie făcute luni seară despre românii morţi în frig.

335 afișări
Imaginea articolului Mircea Toader îşi cere scuze public pentru declaraţiile privind românii morţi în frig

Mircea Toader (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În legătură cu afirmaţiile făcute în cadrul emisiunii de la Realitatea TV, doresc să îmi exprim regretul pentru modul în care am definit o situaţie nefericită şi nedorită. Dealtfel, am retractat imediat respectiva declaraţie şi mi-am cerut scuze publice pentru ea. Am încercat în aceste zile să îi ajut pe toţi cei aflaţi în nevoie - şi pe cei care au apelat direct la mine şi pe cei care nu au avut această posibilitate. De asemenea, foarte mulţi cetăţeni mi-au semnalat indignaţi o anumită stare de fapt, o anumită desolidarizare şi nepăsare din partea unor concetăţeni", scrie Toader într-un comunicat.

El menţionează că a comis o greşeală de exprimare pe care o regretă.

"Sub această impresie, am comis o greşeală de exprimare pe care o regret. Ca om politic nu aveam voie să mă las purtat de impulsurile de moment şi să generalizez unele cazuri semnalate de către oamenii din comunele afectate de gravele intemperii care au afectat România în aceste zile. Indiferent de cauze şi efecte, trebuie să fim solidari între noi atunci când avem de-a face cu situaţii tragice şi să continuăm efortul de întrajutorare. Greşelile trebuie asumate cu sinceritate, mai ales de către noi, cei care activăm în spaţiul public. Sper să fiu înţeles pentru această regretabilă eroare şi să îmi fie acceptate scuzele publice", scrie Toader.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni seară, într-o emisiune la Realitatea TV, referindu-se la românii morţi în ultima perioadă din cauza frigului, că doar unul dintre aceştia a decedat în maşină, iar restul "a băut şi a dormit acolo".

El a făcut aceste declaraţii în contextul discuţiilor despre modul în care autorităţile au intervenit pentru deszăpeziri. "Din 80 de oameni sau 64 câţi au murit (...) unul singur a murit în maşină, restul a murit şi a adormit acolo", a spus Toader.

UIterior, la o altă televiziune, el a declarat că singurul lucru pe care l-a spus a fost că printre cei morţi au fost şi oameni ieşiţi de la cârciumi. "Eu am spus ca înte cei 70 şi ceva de morţi au fost şi oameni pe care i-a găsit la marginea drumului, ieşind din cârciumi", a spus Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici