Mirela Călugăreanu este noul preşedinte ANAF

Mirela Călugăreanu a înlocuit-o pe Mihaela Triculescu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, conform deciziilor prim-ministrului publicate luni în Monitorul Oficial.

3421 afișări
Imaginea articolului Mirela Călugăreanu este noul preşedinte ANAF

Mirela Călugăreanu este noul preşedinte ANAF (SURSĂ: ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO)

Mirela Călugăreanu a înlocuit-o pe Mihaela Triculescu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, conform deciziilor prim-ministrului publicate luni în Monitorul Oficial.

Mihaela Triculescu a fost numită la şefia Fiscului la începutul acestui an. Recent ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici s-a declarat nemulţumit de activitatea Mihaelei Triculescu la conducerea instituţiei, din punct de vedere al nivelului încasărilor, al restituirii taxei auto şi funcţionării sistemului informatic.

Mirela Călugăreanu, preşedinte al ANAF, este principala responsabilă pentru Formularul 600, care a generat panică printre români la începutul anului 2018. Ea a fost prima persoană de sex feminin care s-a aflat la conducerea instituţiei.

Formularul 600 presupune că aproximativ 210.000 de români sunt obligaţi să depună la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) un document prin care aceştia trebuie să arate ce venituri au obţinut în 2017 sau cred că vor obţine anul acesta pe lângă salarii, astfel încât Fiscul să le calculeze ce contribuţii sociale au de plătit.

Mirela Călugăreanu a fost desemnată, pentru prima dată, şef la ANAF în luna iulie a anului 2017, după ce fostul premier Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan.

Anterior, ea a fost director executiv la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFP – Bucureşti) unde avea un venit anual de 105.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere.

Conform declaraţiei publice de avere, ea deţine un apartament şi o casă în Bucureşti, împreună cu soţul ei Paul Călugăreanu.

Mirela Călugăreanu este doctorand al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

În 2007, ea a luat cu 95 de puncte din 100 posibile examenul pentru intrarea în breaslă consultanţilor fiscal.

Taguri:
anaf,
conducere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici