Miron Cozma se plânge că nu are bani de nuntă şi de chirie

Fostul lider al minerilor Miron Cozma s-a plâns, vineri, reporterilor, că nu are bani de nuntă, nici de chirie, nici loc de muncă, dar că are de gând să-şi deschidă o firmă de plasare de forţă de muncă în Australia pentru a-i ajuta pe mineri.

4 afișări
Imaginea articolului Miron Cozma se plânge că nu are bani de nuntă şi de chirie

Miron Cozma se plânge reporterilor că nu are bani de nuntă şi de chirie

Fostul lider al minerilor Miron Cozma s-a prezentat, vineri dimineaţă, la procesul intentat statului pentru reîncarcerarea sa şi perioada de detenţie executată ca urmare a anulării ordinului de graţiere din decembrie 2004, el fiind însoţit de prietena sa şi de avocată.

Înainte de a intra în sala de judecată, Cozma a susţinut că pregătirile pentru nuntă decurg destul de greu, deoarece nu are bani.

"Este o situaţie delicată. Nu avem bani. Marele bogat Miron Cozma nu are nici unde să stea. Stau cu chirie, dar nu am mai avut bani nici să-mi plătesc chiria. Un prieten a chemat-o pe soţia mea şi i-a spus că îmi va plăti chiria. Acum nu am un venit, încerc să mă angajez la o companie. Ar vrea unii...", a mai spus acesta, fără să nominalizeze firma care i-a făcut propunerea.

Pe de altă parte, Miron Cozma a arătat că are de gând să-şi deschidă o companie legată tot de minerit. El a adăugat că de fapt vrea să angajeze mineri care să lucreze în Australia pentru salarii foarte mari, chiar exagerat de mari.

"Vreau să-mi fac o firmă tot pentru mineri. Vreau să le dau de muncă în Australia, care are o mare lipsă de muncitori mineri. Am de gând să facem minerit adevărat, iar veniturile minerilor vor fi foarte mari, chiar exagerat de mari pentru România", a spus acesta, menţionând că deocamdată proiectul său este la stadiul de teorie.

Tot în acest context Miron Cozma a mai spus că are dreptul la pensie şi că ar vrea să-şi depună dosarul de pensie. "Vreau să-mi închei dosarul de pensie. Este dreptul meu legal pentru munca pe care am făcut-o în mină", a mai spus Miron Cozma.

Miron Cozma a dat în judecată statul român pentru reîncarcerarea sa şi perioada de închisoare executată în urma anunlării ordinului de graţiere, în decembrie 2004.

La jumătatea lunii aprilie a anului trecut, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză, dispunând despăgubirea acestuia cu 10.000 de euro.

Înainte de pronunţarea deciziei, Cozma a susţinut în faţa instanţei că, prin reîncarcerarea lui, familia sa a fost prejudiciata atât moral şi psihic, cât şi material. Acesta a susţinut că, în momentul în care a fost arestat, avea cel puţin trei surse de venit: un salariu pentru că era liderul minierilor din Valea Jiului, un al doilea de la Confederaţia Sindicatelor din minerit Sfânta Varbara şi ca preşedinte al Clubului de Fotbal Jiul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici