Mironescu a cerut bani lui Aurelian-Cătălin Pilcă, promiţându-i o funcţie de director

Laurenţiu Mironescu a cerut, în calitate de lider al PDL Constanţa, suma de 8.000 de lei lui Aurelian Cătălin Pilcă, pentru ca Mironescu să fie ales în conducerea organizaţiei municipale, promiţând că apoi va interveni pentru ca Pilcă să fie numit director în CN Administrarea Porturilor Maritime.

601 afișări
Imaginea articolului Mironescu a cerut bani lui Aurelian-Cătălin Pilcă, promiţându-i o funcţie de director

Mironescu a cerut bani lui Aurelian-Cătălin Pilcă, promiţându-i o funcţie de director (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Pilcă este şi el inculpat în dosarul privind afacerile ilegale din Portul Constanţa.

"La data de 3 iunie 2010, inculpatul Mironescu Laurenţiu, în calitate de preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Constanţa, i-a cerut inculpatului Pilcă Aurelian Cătălin suma de 8.000 RON pentru ca Mironescu Laurenţiu să câştige o funcţie de conducere la nivelul respectivei organizaţii politice. După ce Pilcă Aurelian-Cătălin a promis că îi va da suma de bani cerută, la data de 5 iunie 2010, cu ocazia alegerilor interne desfăşurate la Organizaţia Municipală Constanţa a PDL, Mironescu Laurenţiu a fost ales prim-vicepreşedinte al organizaţiei", precizează DNA într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit DNA, în schimbul sumei de bani plătite de Aurelian-Cătălin Pilcă, Laurenţiu Mironescu a promis să îşi folosească influenţa politică pe lângă factorii decizionali din cadrul Ministerului Transporturilor pentru ca Pilcă să fie numit director în cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa S.A., "urmând ca acesta să lase locul unei persoane alese de Pilcă Aurelian-Cătălin şi de către ceilalţi membri ai grupului infracţional".

Procurorii DNA au reţinut 28 de persoane în cazul importurilor din Portul Constanţa, între care fostul secretar general MAI Laurenţiu Mironescu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare Eugen Bogatu, şefi ai Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Mircea Banias având interdicţie de a părăsi ţara.Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări penale faţă de 30 de inculpaţi pentru infracţiuni de corupţie în legătură cu activităţile de import-export de mărfuri provenite din afara graniţelor Uniunii Europene desfăşurate prin birourile vamale de pe raza Direcţie Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, se arată într-un comunicat de marţi al DNA.

Astfel, Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost reţinut pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, precum şi pentru trafic de influenţă, iar Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, este acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită şi instigare la delapidare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici