Misiune de urgenţă a Forţelor Aeriene Române. Un avion a plecat spre Kabul pentru a-i evacua pe cei 27 de români prinşi acolo

  • Un avion al Forţelor Aeriene Române a zburat marţi spre Afganistan pentru a-i evacua pe cetăţenii români din Kabul.
  • La bord se află şi o echipă a Forţelor pentru Operaţii Speciale din Armata României.
4056 afișări
Imaginea articolului Misiune de urgenţă a Forţelor Aeriene Române. Un avion a plecat spre Kabul pentru a-i evacua pe cei 27 de români prinşi acolo

Misiune de urgenţă a Forţelor Aeriene Române. Un avion a plecat spre Kabul

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat, marţi, pentru a efectua o misiune de urgenţă având drept scop evacuarea cetăţenilor români din Afganistan.

La bordul aeronavei se află, pentru protecţie, o echipă a Forţelor pentru Operaţii Speciale din Armata României.

De asemenea, un avion C-27 J Spartan este pregătit să decoleze pentru repatrierea cetăţenilor români evacuaţi din Afganistan în alte locuri cu aeronave ale NATO.

Misiunea se efectuează la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a deteriorării situaţiei de securitate din Afganistan.

„Ministerul Apărării Naţionale este în permanentă legătură cu celelalte structuri cu responsabilitate în gestionarea acestei crize astfel încât evacuarea, protecţia şi transportul persoanelor să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, au anunţat reprezentanţii MApN.

În Afganistan mai sunt 27 de cetăţeni români, după ce 16 au reuşit să părăsească zona în noaptea de luni spre marţi, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
 
„De la momentul apelului MAE de luni către cetăţenii români aflaţi încă în Afganistan şi care nu-şi notificaseră prezenţa, de a contacta Ambasada României de la Islamabad, a fost înregistrată prezenţa a încă 7 cetăţeni români. În acest moment, conform evidenţelor MAE, mai sunt 27 de cetăţeni români aflaţi în Afganistan”, potrivit sursei citate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici