Mister legat de greutatea lui Kim Jong-un. Liderul Coreei de Nord continuă să slăbească

Din vara trecută, Kim continuă să slăbească: a dat jos cel puţin douăzeci de kilograme, iar occidentalii se întreabă dacă este vorba despre boală sau despre o încercare de a evita bolile cardiovasculare sau cele legate de obezitate.

6291 afișări
Imaginea articolului Mister legat de greutatea lui Kim Jong-un. Liderul Coreei de Nord continuă să slăbească

Mister legat de greutatea lui Kim Jong-un. Liderul Coreei de Nord continuă să slăbească

Ultima dată când a fost cântărit de la distanţă, din priviri, în iunie, de medicii serviciilor secrete occidentale care studiază fiecare fotografie cu el, şeful asiatic slăbise cel puţin 20 de kilograme.

Pierderea în greutate a continuat, iar propaganda nord-coreeană a decis să vorbească despre asta direct. „Fizicul respectatului nostru mareşal Kim Jong-un este complet irosit, deoarece a suferit pentru poporul nord-coreean afectat de criza alimentară”, a observat un crainic, cu o voce foarte dureroasă, în timpul unui documentar difuzat ieri la Pyongyang TV.

Un raport al ONU estimează că 40% din cei aproximativ 23 de milioane de supuşi ai dinastiei Kim sunt afectaţi de „nesiguranţa alimentară, malnutriţia, dezvoltarea fizică redusă din cauza penuriei de alimente”.

Experţii continuă să se întrebe dacă Kim a slăbit în mod deliberat, cu o dietă strictă doar pentru a se arăta aproape de bieţii oameni înfometaţi: sau dacă este bolnav; sau dacă a decis să piardă mai multe mărimi, pentru că nu-i mai plăcea să fie obez.

Greutatea Liderului Suprem nu este doar o chestiune de bârfă: dimensiunea lui excesivă, dacă este legată de patologii, poate avea un impact asupra stabilităţii regimului.

Serviciile secrete de la Seul au estimat că în decembrie 2011, când a preluat moştenirea tatălui său Kim Jong-il, care a murit subit în urma unui accident vascular cerebral (ca şi bunicul său şi fondatorul dinastiei Kim Il Sung), tânărul dictator cântărea 90 de kilograme. Deja obez pentru un bărbat de 170 cm.

CIA crede că suferă de gută

În câţiva ani, a ajuns la 140 de kilograme. Luat probabil din cauza unui stil de viaţă nesănătos şi a pasiunii pentru băuturile spirtoase. Raportul mai indica stresul care l-ar fi făcut bulimic.

Unii istorici au susţinut că tânărul Kim, care acum are 38 de ani şi tocmai şi-a sărbătorit cea de-a 10-a aniversare la putere, a decis iniţial să se îngraşe, pentru a semăna mai mult cu bunicul său.

CIA crede că suferă de gută şi hipertensiune arterială. 

Cu acea ocazie a fost atât de stingher în mişcările sale, încât pentru a-şi pune o pereche de mănuşi albe de ceremonial a primit ajutor de la sora lui. Fumează prea mult şi în ultima imagine din 5 iunie are mereu o ţigară între degete.

Misterul despre starea lui Kim este sortit să rămână. Pe de altă parte, nu există nicio îndoială cu privire la poporul său nefericit: mereu forţat să-şi strângă cureaua. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici