Mititelu: Am fost audiat de DNA pentru faptele care au urmat excluderii FC Universitatea Craiova

Proprietarul clubului FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că a fost audiat, marţi, la DNA pentru faptele care au urmat excluderii grupării oltene din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

297 afișări
Imaginea articolului Mititelu: Am fost audiat de DNA pentru faptele care au urmat excluderii FC Universitatea Craiova

Mititelu: Am fost audiat de DNA pentru faptele care au urmat excluderii FC Universitatea Craiova (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

El a explicat că aceste fapte fac parte dintr-un dosar diferit faţă de cel în care foştii membri ai Comitetului Executiv al FRF, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, au fost trimişi deja în judecată.

"Am fost chemat la DNA unde am fost audiat în legătură cu faptele care au avut loc ulterior excluderii clubului Universitatea Craiova din FRF. Este un alt dosar, diferit de cel privind excluderea, pentru care Sandu şi Dragomir au fost deja trimişi în judecată. Acum se cercetează ilegalităţile care au avut loc după acel moment, precum includerea ilegală în competiţie a unei echipe (n.r. - CSU Craiova în Liga a II-a, echipă aflată acum în Liga I) şi celelalte lucruri făcute special de federali pentru a îngropa FC Universitatea Craiova. Sunt dovezi clare, o să vedeţi", a afirmat Mititelu pentru MEDIAFAX.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea FC Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. În 14 mai 2012, gruparea FC Universitatea Craiova SA, condusă de Adrian Mititelu, a fost exclusă din Federaţia Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.

Decizia din 2011 a Comitetului Executiv al FRF a intrat în atenţia procurorilor DNA în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul condus de Adrian Mititelu a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

La jumătatea lunii iunie 2013, fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu şi fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomi, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Sandu şi Dragomir au fost acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru. În acelaşi dosar au fost trimise în judecată instituţiile conduse de cei doi, respectiv FRF şi LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru, dar şi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv al FRF.

La 9 aprilie 2014, FC Universitatea Craiova, cvadruplă campioană a României, a intrat în procedura de faliment, Tribunalul Braşov respingând planul de reorganizare în dosarul de insolvenţă al grupării oltene.

Primăria Craiova a decis în vara anului 2013 să susţină înfiinţarea echipei CS Universitatea Craiova, care să participe în Liga a II-a începând din sezonul 2013-2014, profitând de locul oferit oraşului de Adunarea Generală a FRF după dezafilierea FC Universitatea Craiova. Susţinută de autorităţile locale, CS Universitatea Craiova a promovat în Liga I în vara anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici