Moaştele Sfintei Filofteia, scoase în procesiune pentru prima dată după 73 de ani. A fost rostită şi „Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”

  • Moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia de la Curtea de Argeş, Ocrotitoarea Spirituală a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, au fost purtate prin tot judeţul Argeş
  • Moaştele Sfintei Filofteia au ajuns şi la spitalele din judeţ iar medicii s-au închinat şi s-au rugat
  • Ultima oară, Moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia au fost scoase în 1947, mai exact acum 73 de ani, în vremea secetei
2514 afișări
Imaginea articolului Moaştele Sfintei Filofteia, scoase în procesiune pentru prima dată după 73 de ani. A fost rostită şi „Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”

Sursa foto: Profimedia

Racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia de la Curtea de Argeş a plecat de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş dimineaţa, după ce Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, a rostit "Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei" şi "Rugăciunea către Sfânta Muceniţă Filoteia".

Au fost imagini emoţionante şi la Spitalul de Pediatrie, acolo unde, medicii au ieşit din spital pentru a se închina şi a se ruga.

Pe tot parcursul zilei Moştele au fost purtate prin faţa bisericilor centrale şi a spitalelor din tot judeţul, pentru a invoca mijlocirea lui Dumnezeu, astfel ca Judeţul Argeş dar şi România, să fie izbăvite de epidemia de coronavirus.

Ultima oară au fost scoate în vremea secetei, în urmă cu 73 de ani. Atunci, după ce preoţii au trecut cu Sfântuliţa a început să plouă torential, din senin. Argeşenii s-au rugat astăzi de la fereastră ca Sfânta Muceniţă Filofteia să facă un miracol si să oprească epidemia de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici