Mobilizare fără precedent pe şantierul podului peste Siret

Sute de muncitori, zeci de utilaje şi mai multe instalaţii de forat intervin pe şantierul viitorului Drum Expres Brăila-Galaţi. Specialiştii susţin că este o mobilizare fără precedent, în special în zona în care şoseaua modernă va traversa râul Siret.

18986 afișări
Imaginea articolului Mobilizare fără precedent pe şantierul podului peste Siret

Mobilizare fără precedent pe şantierul podului peste Siret

Structura uriaşă are o lungime de 1,7 kilometri şi include podul peste Siret, viaducte şi un pasaj peste linia ferată. Aceasta este a doua cea mai mare structură aflată în construcţie în România, după podul peste Dunăre de la Brăila.

Constructorul a mobilizat la faţa locului numeroase utilaje şi muncitori. Secretarul de stat la Ministerul Transporturilor Irinel Scrioşteanu susţine că în ceea ce priveşte numărul instalaţiilor de forat este vorba despre un record.

„În şantierul Drumului Expres Brăila-Galaţi, continuă execuţia lucrărilor la cea mai mare lucrare de artă pe care o avem în construcţie, după podul de la Brăila, şi anume la o super-structura mai lungă de 1,7 km, care include viaducte peste complexul feroviar şi digul de protecţie, dar mai ales un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri şi două secundare de câte 80 m. Au fost deja foraţi, armaţi şi turnaţi 280/900 piloţi şi estimăm ca până la sfârşitul lunii iulie a acestui an să se finalizeze această etapă. (...) Pentru acest tip de lucrare, antreprenorul are 10 instalaţii de forat mobilizate numai în acest loc, 186 muncitori în total, pe întregul şantier şi încă 57 utilaje, iar liniile de producţie a grinzilor vor fi mutate de la Adjud în acest şantier”, a anunţat Scrioşteanu pe Facebook.

Lucrări se desfăşoară şi pe alte porţiuni ale şoselei moderne care va lega oraşele Brăila şi Galaţi. Şantierul ar putea fi închis înainte de termen.

„Stadiul fizic al Drumului Expres Brăila-Galaţi a ajuns la 65%, iar dacă vremea va fi favorabilă şi antreprenorul va menţine ritmul de lucru, se poate lua în considerare darea în trafic a acestui obiectiv mai devreme de termenul contractual de finalizare din aprilie 2024”, a adăugat Irinel Scrioşteanu.

Contractul are o valoare de peste 371 de milioane de lei, fără TVA, şi este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Drumul Expres Brăila – Galaţi va avea o lungime de 10,7 kilometri, două benzi de circulaţie pe fiecare sens, trei poduri, două viaducte şi un pasaj. Şoseaua porneşte din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre şi se încheie la intersecţia cu DN2B, în zona Movileni, din judeţul Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
şantier,
pod,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici