Mobilizare la Teleorman: Bani din fondul de rezervă pentru a reduce efectele pestei porcine în judeţ

Consilierii judeţeni din Teleorman au aprobat alocarea sumei de 84.000 de lei din fondul de rezervă al judeţului pentru limitarea efectelor pestei porcine. Până în acest moment, în judeţ au fost confirmate cinci focare în gospodării.

248 afișări
Imaginea articolului Mobilizare la Teleorman: Bani din fondul de rezervă pentru a reduce efectele pestei porcine în judeţ

Mobilizare la Teleorman: Bani din fondul de rezervă al judeţului pentru a face faţă epidemiei de pestă porcină

Decizia Consiliului Judeţean Teleorman a venit după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit că în zonele cu probleme, consiliile judeţene să aloce bani pentru a achizitiona dezinfectoare. Astfel, s-a decis că suma de 84.000 de lei este suficientă pentru a acoperi nevoia judeţului pentru a limita extinderea pestei porcine africane.

"Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit, prin măsurile suplimentare, faptul că autorităţile locale trebuie să aloce sume de bani pentru acele dezinfectoare care trebuie să existe la nivelul fiecărei localităţi în cazul în care este identificată pesta porcină africană. Aşa că am decis faptul că în Consiliul Judeţean, prin hotârâre, să alocăm suma de 84.000 lei din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Teleorman în acest scop", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Până în prezent, în judeţul Teleorman au fost depistate cinci focare de pestă porcină africană, iar Direcţia Sanitar Veterinară solicită ajutorul populaţiei pentru identificarea porcilor bolnavi sau morţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici