Monitorul Justiţiei | COMENTARIU Angela Nicolae - Amintiri din penitenciar cu Mariana Rarinca

„Întâlnirea „cu judecătoarea cu suflet de aur” şi cu Mariana Rarinca m-a ajutat să rezist şi să merg mai departe”, spune fostul procuror Angela Nicolae, într-un editorial pentru Monitorul Justiţiei.

487 afișări
Imaginea articolului Monitorul Justiţiei | COMENTARIU Angela Nicolae - Amintiri din penitenciar cu Mariana Rarinca

Monitorul Justiţiei |

Eram în penitenciarul Târgşor şi, după 8 luni de umilinţă şi zgomot de cătuşe, am fost pusă în libertate pe neaşteptate de o judecătoare care înlocuia pe preşedinta completului care îmi respinsese de zeci şi zeci de ori contestaţia mea la măsura arestării preventive. Eram la poarta penitenciarului Jilava unde se afla fiul meu încătuşat o dată cu mine. Deodată, o doamnă m-a abordat întrebându-mă: „Mă recunoaşteţi, doamnă Nicolae?” eu i-am răspuns că nu, la care replica ei a fost: „ Eu sunt judecătoarea care v-a pus în libertate pentru că sunteţi nevinovată”.

Judecătoarea cu suflet de aur devenise între timp avocat „probabil şi datorită faptului că nu mergea pe coridorul justiţiei indicat de sistem, având coloană vertebrală”. După această scurtă discuţie judecătoarea cu suflet de aur a plecat, eu neştiind că este prima şi ultima întâlnire cu ea, pentru că la scurt timp a decedat Dumnezeu chemând-o la el în ceruri.

Citeşte continuarea în Monitorul Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici