Monumentul "Aripi", dedicat luptei anticomuniste, va fi amplasat în Piaţa Presei Libere

Monumentul "Aripi", dedicat luptei anticomuniste, a fost finalizat şi va fi amplasat până la sfârşitul anului în Piaţa Presei Libere, pe locul fostei statui a lui Lenin, urmând să fie inaugurat în primăvara anului viitor, informează Primăria Muncipiului Bucureşti (PMB).

1137 afișări
Imaginea articolului Monumentul "Aripi", dedicat luptei anticomuniste, va fi amplasat în Piaţa Presei Libere

Monumentul "Aripi", dedicat luptei anticomuniste, va fi amplasat în Piaţa Presei Libere

PMB precizează că în perioada 19 - 21 decembrie vor fi transportate cele trei piese componente ale monumentului de la locul execuţiei (Electromecanica S.A - Ploieşti) în Piaţa Presei Libere din Capitală.

"Lucrarea are o greutate de 102 tone şi o înălţime de aproximativ 24 de metri, iar soclul acoperit de granit pe care va fi amplasata are o înălţime de 6 metri. În comparaţie, Arcul de Triumf are o înălţime de 27 de metri. Transportul se va desfăşura etapizat, în fiecare noapte, începând de sâmbătă, 19 decembrie, cu întreruperea temporară şi locală a circulaţiei rutiere", se arată în comunicatul PMB.

Cele trei transporturi agabaritice pentru care au fost eliberate autorizaţii speciale vor circula pe ruta: DN 1 - între Ploieşti Est, centura Ploieşti, Bărcăneşti, Potigrafu, Otopeni, Bucureşti - Piaţa Presei Libere (în noaptea de sâmbătă 19/ duminică 20, DN 1 - A3 - între Ploieşti Est, centura Ploieşti, Autostrada A3, Centura Bucureşti - Otopeni - DN 1 - Bucureşti Piaţa Presei Libere (în noaptea de duminică 20/ luni 21 decembrie), aceeaşi rută fiind prevăzută şi pentru noaptea de luni 21 / marţi 22 decembrie.

PMB atrage atenţia că acest transport va ocupa întreaga parte carosabilă, iar participanţii la trafic sunt rugaţi să respecte indicaţiile reprezentanţilor Poliţiei Rutiere astfel încât să nu se producă blocaje în trafic şi, în măsura în care este posibil, să evite utilizarea rutei pe care se va deplasa convoiul.

Detalii privind desfăşurarea transporturilor (perioade şi sectoare restricţionate) se pot obţine de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, la numerele de telefon: 021/9360; 021/264.33.33; 021/264.33.34.

Monumentul "Aripi" este o compoziţie reprezentând trei aripi stilizate cu o structură din oţel inoxidabil.

Conceptul artistic aparţine sculptorului Mihai Buculei, care a câştigat un concurs de soluţii organizat în anul 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici