Video Monumentul construit în memoria victimelor de la Colectiv a fost dezvelit: "Din păcate, doar atât mai putem face" - GALERIE FOTO, VIDEO

Asociaţia Colectiv GTG 3010 a inaugurat, duminică, monumentul ridicat în amintirea celor 64 de tineri decedaţi în urma incendiului, acesta fiind amplasat în piaţeta din faţa fostului club, la eveniment fiind prezenţi zeci de oameni.

5415 afișări

Vezi GALERIA FOTO de mai jos

Monumentul este compus dintr-un soclu în formă de semisferă cu raza de un metru, făcut dintr-un bloc de piatră şi o sculptură din bronz, cu înălţimea de 1,60 metri. La baza acestuia au fost gravate numele celor 64 de tineri, victime ale incendiului din clubul Colectiv. Costurile monumentului se ridică la 70.000 de euro, dintre care aproximativ 48.000 de euro provin de la Consiliul Local al Sectorului 4 şi restul din donaţii. La dezvelierea monumentului au participat zeci de oameni care au adus flori şi au aprins lumânări în amintirea celor care au murit.

"Am adus flori şi am aprins o lumânare pentru sufletele celor care au pierit aici. Ne rugăm pentru ei şi pentru familiile lor îndurerate. Din păcate, doar atât mai putem face", spune unul dintre cei prezenţi.

"Suntem alături de toţi ce care au pierdut pe cineva drag în evenimentul nefericit de anul trecut, care ne-a prins nepregătiţi. Mulţi dintre cei care au murit erau tineri, aveau toata viaţa înainte. Suntem alături de cei care au supravietuit şi se luptă să se recupereze, să fie tari şi să nu cedeze", susţine un alt participant.

Un sobor de preoţi a ţinut o slujbă de pomenire.

De la primele ore, sute de persoane au mers în faţa fostului club pentru a aprinde lumânări şi a duce flori. Principesa Margareta şi Principele Radu au fost printre cei care au mers la locul tragediei.

 

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, a transmis un mesaj la împlinirea unui an de la tragedia din clubul Colectiv, îndemnând la păstrarea vie a memoriei victimelor şi la respectarea, atât a darului vieţii, cât şi a oamenilor din jurul nostru."Să ne aducem aminte astăzi de victimile incendiului şi să le păstrăm vie memoria! Să învăţăm din durerea care ne-a unit cât de important este să respecţi pe cel de lângă tine şi darul de la Dumnezeu care este viaţa!", a transmis Principesa Moştenitoare Margareta printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de către Secretariatul Regal.

Şi preşedintele României, Klaus Iohannis, a mers duminică dimineaţa la Colectiv, unde a depus o coroană de flori.

"Avem datoria să nu lăsăm să se uite aceasta tragedie. Avem datoria să o comemorăm, să nu-i uităm niciodată pe cei care, nevinovaţi, au murit aici în Colectiv. Dar, în acelaşi timp, avem datoria să facem tot ce putem pentru cei care au fost aici şi au supravieţuit. Sunt răniţi, sunt 128 de oameni care au nevoie nu doar de compasiune, au nevoie de tratament, au nevoie de consiliere, au nevoie de empatie şi suntem datori să ne ocupăm de aceste lucruri", a declarat Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici